Senai Demirci 15 Temmuz'un Bilinmeyen Öykülerini Anlattı

Elazığ Belediyesi'nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği, Senai Demirci'nin sunumuyla '15 Temmuz'un Bilinmeyen Öyküleri' şöyleşi ve şiir programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği, Senai Demirci’nin sunumuyla ‘15 Temmuz’un Bilinmeyen Öyküleri’ şöyleşi ve şiir programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezinde ki programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan sinevizyon görüntüleri ile devam etti.

“ZALİMLER KORKSUN MAZLUMLAR AYAĞA KALKSIN”

Programda bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “15 Temmuz 2016 yılındaki hain kalkışmanın yıldönümündeyiz, ülkemizi yok etmek, kardeşi kardeşe kırdırmak, kardeş kanı akıtmak, bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen hainlerin kalkışmasının yıldönümündeyiz. Bir milletin kendi devletine, vatanına, bayrağına ve kendi ezanına sahip çıkarken ortaya koymuş olduğu cesaretin, azmin, gayretin ve iradenin yıldönümündeyiz. Bir taraftan vatan hainleri diğer tarafta vatanını savunan kahramanların olduğu bir dönemin yıldönümündeyiz. Bunların hiç birisini unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vatanı bölmek, parçalamak, yok etmek isteyenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Aynı zamanda 15 Temmuz 2016 gecesi ezan, sala seslerinin bomba seslerini susturduğu dönemin yıldönümündeyiz. 80 milyon insanımızın vatan, bayrak, ezan söz konusu olduğunda bir araya gelerek ben vatanımı bu hainlere teslim etmem dedikleri dönemin yıldönümündeyiz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi arttırsın gayretinize arttırsın ülkemizi korusun. Biz o gece 250 şehit, on binlerce yaralı, gazi verdik. Dün nasıl yedi düvele karşı bütün millet bir araya gelerek “Çanakkale geçilmez” dediysek, 15 Temmuz'da da yine yedi düvele karşı bir araya geldik ve bu ülkeyi hainlere teslim etmedik. Biz vatan söz konusu olunca bir araya gelen ve vatanı savunmak noktasında şehitliği göze alan bir milletiz. Kendimizde ne kadar gurur duysak azdır. Rabbim bu ülkeye nasıl ki Mehmet Akif Ersoy bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın dediyse Rabbim bu ülkeye bir daha 15 Temmuzlar gibi imtihana tabi tutmasın. Rabbim ülkemizi ebediyen ayakta tutsun çünkü bütün dünya mazlumların gözü Türkiye'de, bütün dünya mazlumları Türkiye'nin ayağa kalkmasıyla gurur duyuyor ve bütün dünya zalimleri de Türkiye'nin ayağa kalkmasından korkuyorlar. Zalimler korksun mazlumlar ayağa kalksın.”dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Senai Demirci 250 Yüz isimli kitabı hakkında bilgiler verdi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan bir çok ismin hayat hikâyelerinden bahsetti.

Program sonunda Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz günün anısına Senai Demirci’ye plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN