Serdar'ın Almanya Temasları Sürüyor

TBMM insan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Elazığ milletvekili Ömer Serdar'ın yurtdışı temasları devam ediyor.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

TBMM insan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Elazığ milletvekili Ömer Serdar’ın yurtdışı temasları devam ediyor.

İslamofobi çalıştayı için Almanya’da bulunan Serdar’ın ilk durağı Berlin oldu. Berlin büyükelçiliğinde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Ömer Serdar daha sonra Köln kentine geçti ve geçen ay saldırıya uğrayan Köln Eyyüp Sultan Camii’ni ziyaret etti. Daha sonra Almanya’nın Köln Başkonsolosluğunda çeşitli sivil tolum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Serdar, Batı ülkelerindeki İslam düşmanlığı konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Almanya’da yayın yapan DEUTSCHE WELLE (DW) kanalına bir röportaj veren Ömer Serdar, Avrupa’da gittikçe artan İslamofobi tehlikesine dikkat çekti ve şunları söyledi:

İslamofobi, 1990'lı yıllarda literatüre girdi. ABD'deki 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab, DAEŞ (IŞİD) gibi terör örgütleri eylemlerini, kendilerini İslam ile ilişkilendirerek yaptılar. İslam ile alakası olmamasına rağmen bu terör örgütlerinin kendilerini tanımlama biçimi bir fobiye yol açtı, Batı bunu kendi oluşturduğu medeniyet ve değerler bakımında tehdit olarak algıladı.

Tabii Avrupa'da da bunu besleyen nedenler ortaya çıktı. Özellikle Ortadoğu'da yönetilemez olan ülkelerden dolayı Batı'ya akan göç ve buna paralel olarak seçim dönemleri sebebiyle aşırı sağ söylem daha ciddi bir ivme kazandı. Aşırı sağ, milliyetçi söylem, karşısında bir ötekini yarattı. Korku, kendi değer yargılarına tehdit olarak gördükleri İslam'a yöneldi. Ben bunun üretilmiş bir korku olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa'da Müslüman nüfus az değil. Hristiyanlardan sonra en büyük topluluk Müslümanlar.

Bugün İslamofobik saldırılar Avrupa’da ürkütücü bir biçimde artıyor. İslamofobinin, Avrupa’da bir güvenlik tehdidine dönüşme tehlikesi var. Batı’nın bunu görmesi lazım. Bu nedenle Avrupa temaslarımız önemli.

Almanya Türk nüfusun çok yoğun olarak yaşadığı bir ülke, buradan başlamamızın nedenlerinden biri de bu. Sonuçta Almanya da bunu bir sorun olarak görüyor, 2017 itibarıyla İslam karşıtlığı bazında ayrı veriler toplanmaya başlandı. İslam düşmanlığının nedenlerini araştırıp bunları ortadan kaldırmak için nasıl bir paydaşlık yapabileceğimizi bulmalıyız. Alman ve diğer ülke makamları, sivil toplum kuruluşları ile paydaşlığımız olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN