Seyda Molla Hayrettin Efendi Anıldı

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri programında Seyda Molla Hayrettin Efendi adına vefa programı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde yoğun katılım ile gerçekleşen programa Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz şunları kaydetti:

“Bugün yine çok anlam yüklü bir programda sizlerle birlikteyiz. Göreve başladığımız günden itibaren belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, park yapmak olmadığını kültür ve sanat alanında milli ve manevi değerlerimiz anlamında da hizmetlerin yapılması gerektiğini hep ifade ettik. Bu çerçevede birçok program gerçekleştirdik. Elâzığ kadim bir medeniyetin kadim bir kültürün necz edildiği bir şehirdir. Geçmişimize baktığımızda medreseleri ile tekkeleri ile zaviyeleri ile Türkiye'deki örnek şehirlerden biridir. 30 Mart 2014 tarihinden itibaren 672 kültür sanat etkinliği yaptık.

Bu etkinlikler içinde bazen panel, bazen kongre, sempozyum, musikiye yönelik birçok etkinliğimiz oldu. Şahsen bu etkinlikler içinde beni en çok etkileyen ve geçmişteki manevi büyüklerimiz ile birlikte yaşayan manevi büyüklerimizin bu şehrin hamuruna vermiş olduğu şekli ortaya koyan etkinliklerimizdir. İşte bu da Aziz şehrin Aziz şahsiyetleri etkinliğidir. 2018 yılını kültür ve sanat yılı ilan ettik. Bu kültür ve sanat yılında artık Aziz şehrin Aziz şahsiyetleri programlarını 6 ayda bir değil, her ay yapacağız. Her ay şehrimize renk katan manevi büyüklerimizi değişik isimlerle burada anacağız. Rabbim Seyda Molla Hayrettin Efendi gibi bu şehrin manevi ikliminde gençlerin, bizlerin yetişmesinde etkili olmuş olan kişilerin ömrünü uzun etsin.”

Konuşmaların ardından Seyda Molla Hayrettin Efendi adına düzenlenen panele Murat Ayhan moderatör olarak katılırken, Nurullah Okuyan, Hasan Koç, Ramazan Aydemir konuşmacı olarak katıldı. Panelde Seyda Molla Hayrettin Efendinin yaşamına dair kesitler sunuldu.

Programın sonunda ise Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından panelistlere plaket takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN