Skylife Elazığ'ı Tanıttı

Türk Hava Yolları'nın uçak içi dergisi olan Skylife Dergisi, nisan ayı sayısında Elazığ'a özel yer verdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Türk Hava Yolları’nın uçak içi dergisi olan Skylife Dergisi, nisan ayı sayısında Elazığ'a özel yer verdi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın davetiyle Elazığ'a gelen Skylife Dergisi, Elazığ’ın tarihi ve kültürel noktalarını tanıtarak farklı kültürlerle buluşmasına katkı sundu.

Milyonlarca yolcuya ulaşarak Elazığ'ın turizm açısından daha ileri noktalara taşınmasında rol oynayan dergide Elazığ'ın tarihi, turistik mekânları ile geleneksel el sanatları ve yemek kültürü tanıtıldı. Her sayısında farklı bir ile yer verilen dergide nisan ayının Elazığ’a ayrılmasında büyük katkı sunan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Şehir merkezi, Harput, Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Keban, Palu ve diğer ilçelerimiz gerek tarihi gerekse de turistik değerleriyle Skylife dergisinde yer aldı. Derginin Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanması yabancı turistlere de hitap etmesi açısından çok değerli. Şüphesiz ki Harput'un UNESCO adaylık sürecindeyken böyle bir çalışmada ele alınması ilimize önemli bir avantaj sağlayacak. Elâzığ’ın tarihi ve turistik beldelerinin yanı sıra Çayda Çıra, Kürsübaşı gibi kültürel değerler ile Harput köfte, güveç, peynirli ekmek, orcik ve Ağın Leblebisi gibi gastronomi unsurlarına da yer verilmesi gerçekten ilimizi doğru bir şekilde yansıtacak. Bu sayede UNESCO Konferansı ile başlayan tanıtım zincirine yeni bir halka daha eklemiş olduk. Okuyan, gören bütün insanları ilimizin güzelliklerini görmeye bekliyoruz.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN