Şuay Alpay Kamerun Bakanı'nı Ağırladı

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kamerun Cumhuriyeti Savunma Bakanı Joseph Beti Assomo ve beraberindeki Kamerun Cumhuriyeti Heyetini MKE Gazi Fişek Fabrikası’nda kabul etti.

İki ülke arasındaki savunma sanayine yönelik atılan adımlar değerlendirildiği görüşmede konuşan Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Kamerun’u değerli bir dost ve güvenilir bir ortak olarak görüyoruz.” dedi. Bakan Yardımcısı Alpay, Yaounde Büyükelçiliğimizin 2010 yılında faaliyete geçmesinden bu yana iki ülke arasında gerçekleştirilen ziyaretler ilişkilerimizin ivme kazanmasına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kamerun’ un ülkemizde büyükelçilik açmasının Türkiye-Kamerun ilişkilerini daha olumlu etkileyeceğini belirten Şuay Alpay, Türkiye’nin Kamerun’un kalkınma faaliyetlerine destek olmak üzere kalkınma işbirliği alanındaki çabaların artarak sürdürüleceğini söyledi. 

Alpay, iki ülke arasında savunma sanayi işbirliği çerçevesinde, 2015 yılından bu yana her yıl dönüşümlü olarak Savunma Sanayii İşbirliği toplantılarının icra edildiğini dile getirdi.

Kamerun Savunma Bakanı ve beraberindeki heyet daha sonra Alpay ile Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun Gazi Fişek Fabrikası'nda inceleme yaptı. 

Edinilen bilgiye göre Bakan ve beraberindeki heyet yarın bir takım temaslarda bulunduktan sonra Türkiye'den ayrılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN