Şuay Alpay Kocaeli'de

Alpay, Kocaeli'de düzenlenen SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin 3. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Ak Parti Milletvekili ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kocaeli’de düzenlenen SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği’nin 3. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

Alpay, törende yaptığı konuşmada, “Savunma sanayiinin her dalında, havacılık ve uzay sanayinde; firmalarımızı yönlendirmek, bilgilendirmek ve onlara rehberlik etmek suretiyle kümelenmeler oluşturan SAHA İstanbul’un samimi gayretlerini yakından takip ediyorum" ifadelerini kullanarak, Türkiye, Savunma Sanayii alanında 2000’li yılların başında %80’e yakın bir oranla dışa bağımlıyken, bu oranın 2017 yılında % 35’e gerilediğini belirtti. Bu alanda gerçekleştirilen ihracatın 2002 yılından 2017 yılına kadar 8 kat büyüdüğüne işaret eden Alpay Zeytin Dalı Operasyonu’na da değindi.

Afrin’in şehir merkezinin tam olarak kuşatılması ile Afrin için sona yaklaşıldığını söyleyen Alpay, Cumhurbaşkanı’ın da sık sık dile getirdiği gibi kısa sürede tamamlanabilecek olan bir operasyonun, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi adına bu tarihe kadar uzadığının altını çizdi.

Şuay Alpay, bu vesile ile hayatını kaybeden aziz şehitlere Allah’tan rahmet, şehitlerin ailelerine başsağlığı ve sabır diledi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN