Tuğla Fabrikası Yıkılıyor

Elazığ'da yol ve çevre düzenlemeleri kapsamında 66 yıllık tuğla fabrikasının yıkımına başlandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ’da yol ve çevre düzenlemeleri kapsamında 66 yıllık tuğla fabrikasının yıkımına başlandı.

Hicret Mahallesi’nde bulunan, 12,5 dönüm üzerine kurulu olan ve geçtiğimiz ay çalışmasını tamamlayan 66 yıllık tuğla fabrikası, Elazığ Belediyesi’nin yürüttüğü yol ve çevre düzenlemeleri kapsamında yıkımına başlandı. Yıkım startını Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, fabrika yetkilileriyle mahalle sakinlerinin katılımıyla başlattı.

Şehir merkezinde kaldığı için üretimini durduran fabrikanın yıkımına Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Köksallar Kiremit Fabrikası sahibi Ali Köksal basın mensupları ve mahalle sakinleri katıldı.

GÜLBASAN: HAYALDİ GERÇEK OLDU

Yıllardan beri hayal ettiğimiz olayın gerçekleştiğini ifade eden Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, altmış yıldır bu fabrikanın hizmet ettiğini ancak günümüzde yerleşim alanı içinde kaldığı için insanların mağdur olduğunu söyledi.

KÖKSAL: İMAR REVİZYONU MAHALLEYİ KURTARDI

1952 yılından beri inşaat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Köksallar Tuğla fabrikası sahibi Ali Köksal, fabrikalarının şehir içinde kaldığını ve mahalle sakinlerine daha fazla zarar vermemek adına üretimlerini 2018

başında durdurduklarını ifade ederek Başkan Yanılmaz’ın imar revize planı sayesinde mahallenin kaderinin değiştiğini, ifade etti.

YANILMAZ: ŞEHİR DÖRT BİR YÖNDE GELİŞİYOR

1952 yılında kurulan tuğla fabrikasının zamanında bölgenin en modern fabrikası konumunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Ufku geniş insanlar olarak bu tesisi burada kurmuşlar. Buradan öncelikle Elazığ’ın ve bölgenin tuğla ve kiremit ihtiyacını karşılamışlar. Yıl içinde modernizasyonları yapılmış . Araç ve gereçleri değiştirilmiş. Elazığ’ımıza aynı zamanda çok önemli bir istihdam alanı olarak hizmet vermiş. 500’ün üzerinde hemşerimiz burada çalışıp emekli olmuş” dedi.

Elazığ’ın son yıllarda hızlı büyüdüğünü, geliştiğini ve zenginleştiğine dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Biz 2014 yılından sonra Elazığ’ı doğu batı ekseninde tek bir çizgide ilerleyen şehir olmaktan çıkarıp kuzey ve güney ekseninde de gelişen bir şehir haline getirdik. Elazığ’ımızın Güney çevre yoluyla bağlantısını temin eden 12 adet yolumuz olacak. Bunlardan en önemlisinden bir tanesi de şuan da üzerinde bulunduğumuz fabrikanın belirli bir bölümüne yapacağımız ana yoldur. Biz bu fabrikanın buradan kalkması için çalışmalarımızı aday olduğumuz dönemde başlatmıştık. Görüşmelerimiz devam ediyordu. Neticede revize imar planını yaparak Elazığ’ın özellikle gelişmesinden tam faydalanmamış mahallelerimize gelişmesi için imar değişikliği yaptıktan sonra da Ali Köksal ile görüştük. Bu fabrikanın buradan kaldırılarak, buranın bir gelişim alanı olarak artık Elazığ’ımıza hizmet vermesini, bir sanayi alanı olarak değil bir gelişim alanı olarak hizmet vermesini rica ettik. O da sağ olsun öncelikle kendi ticari gelişimini engellememek üzere bütün stoklarını ve çalışmalarını yaptı. Öncelikle fabrikanın içinden sökmeye başladı. İnşallah dışından da söktükten sonra, şehirle güney çevre yolu üzerinde ki en önemli bağlantı yolu olan Hicret mahallesinden geçen bağlantı yolunu da yapımına başlayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN