Ulaş'tan Ulusal AVM'lere Sert Tepki

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş yaptığı açıklamada Elazığ'da gün geçtikçe artan ulusal AVM'lere tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş yaptığı açıklamada Elazığ’da gün geçtikçe artan ulusal AVM’lere tepki gösterdi.

Elazığ’da ulusal AVM’lerin gün geçtikçe yerel esnafları olumsuz etkilediğini ifade eden Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Elazığ halkının bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirtti.

“AVM’LER MANTAR GİBİ TÜRÜYOR”

Ulaş yaptığı açıklamada “Ulusal AVM’ler gün geçtikçe şehrimize mantar gibi türüyor ifadesinin devamını seyrettirmektedir. En basit bir örnek vereyim. Ben Sürsürü Mahallesi’nde oturuyorum. Şu anda Halk Eğitim Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü arasında 3 tane ulusal AVM açıldı. Burada herkesin sorumluluğu vardır. Bahsettiğim ulusal AVM örnek verdiğim alanda 3 tane şubesini açıyorsa bunun tuhafiyeciler odası ya da yerel yönetimlerin müdahalesinden ziyade halkın da duyarlı davranması lazım.” diye konuştu.

“YEREL MARKETLERDE FİYATLAR YÜKSEK DEĞİL”

Yerel esnafların Ulusal AVM’lere karşı ayakta kalabilmesi için alınması gereken önlemleri sıralayan Başkan Ulaş, “Şimdi yerel esnafların iyi bir revizyona girmeleri lazım. Ama revizyona girmesi çözüm müdür? Şimdi ulusal AVM’lerdeki ürün sirkülasyonunda kotası yüksektir. Örnek vereyim. Ulusal markette alınan ürün miktarı ile küçük yerel esnafın aldığı ürün miktarı bir değildir. Biri alıyor bin tane diğeri alıyor yüz tane. Bunu engellemek için her binanın altına büyük metrekarelerde dükkânların verilmemesi lazım. Bir de ulusal AVM’lerin bir mahalleye en fazla 1 tane şube açması lazım buna bir kota koyulması gerekiyor. Ben yerel esnafın çalışmasını kalkınmasını istiyorsam alışverişimi de buradan yapmam lazım. Yerel marketlerde fiyatların yüksek olduğundan yakınılıyor. Ben buna katılmıyorum.” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’DA 730 TANE DERNEK VAR AMA BİZ TEPKİMİZİ TAVRIMIZI GÖSTEREMEDİK”

Hemen hemen her sektörün Ulusal AVM’lerden etkilendiğine değinen eden Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, halkın bilinçlenmesi gerektiğini ifade etti. Ulaş, “Meslek odası olarak evet bizim sektör de ulusal AVM’lerden fazlasıyla etkileniyor. Diğer sektörler de aynı şekilde… Ama biz gereken tepkiyi verebildik mi ben veremedik diye düşünüyorum. Elazığ’da 730 tane dernek var ama biz tepkimizi tavrımızı gösteremedik. Bir AVM eğer 1 kilometrelik mesafede 3 tane şubesini açabiliyorsa bunu oturup düşünmek lazım. Halkın bilinçlenmesi gerekiyor. Halkı nasıl bilinçlendireceksin. Bunu afişlerle, reklamlarla, farklı kampanyalar başlatarak anlatmamız lazım. Herkes AVM’lerden alışveriş yapıyor ama kimse bir koli yumurtayı yerel esnaftan alayım diye düşünmüyor.” dedi.

“BİR MİLLİ SEFERBERLİK DE BİZ BAŞLATALIM”

Elazığlıların da ulusal AVM’lere karşı tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Ulaş, “Nasıl ki bugün ülkemize karşı oynanan oyunlara milli bir seferberlik ilan edilmişse ben de şehrimizde ulusal AVM’lerden ziyade yerel esnafa yöneliş yaparak alışverişin oradan yapılması hususuyla milli bir seferberlik de biz başlatalım diyorum.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN