Yanılmaz'dan Gazilere Ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında çok sayıda gazi ve şehit yakını katılırken burada bir açıklama yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Namık Bulut “Malumunuz 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 44. yıl dönümü idi. Bu yıldönümünde sizleri aramızda görmek istedik, her zaman yanımızda olduğunuz gibi bugün tekrar bizi ziyaret ettiniz. Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için size teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı konuşmada şehit ve gazilerimize minnettar olduklarını dile getirerek açıklamasında şunları kaydetti:

Bu vatanın savunmasında verdiğiniz emek, ortaya koymuş olduğunuz cesaret azim ve kararlılık bugün bizlerin hür bir şekilde bu vatanda yaşamamıza vesile oldu. Yurt içinde, yurt dışında teröristlere karşı vermiş olduğumuz mücadelede hem şehitlerimiz hem gazilerimiz var. Eğer biz başımız dik bir şekilde yaşamak istiyorsak hem gazilerimiz hem şehitlerimiz olacak. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Tarih boyunca hep bu böyle olmuştur. Haçlı Seferleri'nin hiçbiri Kudüs'e, Mekke'ye, Medine'ye yapılmamıştır. Gaye Anadolu topraklarıdır zaten. Anadolu topraklarını Türklerin elinden alırsak biz Kudüs'ü de alırız, Mekke, Medine'yi de alırız mantığı hakimdi. Çanakkale Savaşı bütün dünya güçlerinin toplanıp saldırdığı bir savaştır. Elhamdülillah Seyit Çavuş’un azmi onların bütün güçlerini yok etmiştir. Biz böyle bir nesilden geliyoruz. Bu açıdan 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı son dönemlerde askerimizin vermiş olduğu mükemmel bir Barış Harekatıdır. O yıllarda hükümetin başında bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ortaya koymuş olduğu irade, cesaret, azim ve gayret önemlidir. Daha önceden birkaç defa Kıbrıs'a hareket başlatılmış Amerikan talimatlarıyla yarı yoldan gemilerimiz geri dönmüştür. Semih Sancar dönemin Genelkurmay Başkanı “Efendim tekrar talimatla gemiler geri gelecekse biz bu Ordu'ya bir daha savaş yaptıramayız” Biz bir talimat verirsek sonuç alıncaya kadar o talimatı geri çekmeyiz. Vahşi bir katliam vardı o katliamı elhamdülillah askerimiz girerek ortadan kaldırdı. Oraya huzur getirdi. Afrin’de askerlerimizin vermiş olduğu mücadele dünya savaş tarihinde öğrencilere ders okutulacak bir mücadeledir. Bir şehirde şehrin sivil insanlarına zarar vermeden teröristler nasıl cımbızla çekilir ortadan kaldırılır askerimiz bunun örneğini göstermiştir. Biz güçlü bir devletiz tarih boyunca bu Devletimiz belirli dönemlerde zafiyete uğramış, ancak onurundan izzetinden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Bizim tarih boyunca başımız dik kalmıştır. Biz esaret altında yaşamayı göze almış bir millet değiliz. Biz ölürüz ama esaret altında yaşamayız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN