Yanılmaz'dan Kahraman Askere Ziyaret

Mücahit Yanılmaz, Afrin Harekatında yaralanan Elazığlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Kaan'ı ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Afrin Harekatında yaralanan Elazığlı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Kaan'ı ve İstanbul'da ikamet eden ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Buğra Kaan, yaşadığı olayın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ve sağlığına kavuşur kavuşmaz tekrar ülkesi, vatanı ve milleti için mücadele edeceğini belirtti.

Afrin harekatının ne kadar yerinde ve gerekli bir operasyon olduğunu, bölgede yaşayan sivil halkı görünce daha çok anladıklarını belirten Kaan, "Sınırlarımızın güvenliği için gittiğimiz Afrin'de, terör örgütlerinin zulmünden bıkmış bir halk gördük. Türk askerini karşısında gören sivil halkın mutluluğu bizlerin orada olmamızın ne kadar anlamlı olduğunu gösterdi" dedi.

BAŞKAN YANILMAZ: SİVİLLERE ZARAR VERMEDEN TERÖRİST NASIL TEMİZLENİR BÜTÜN DÜNYAYA GÖSTERDİK

Çanakkale savaşının yıl dönümü olan 18 Mart'ta, Afrin'in teröristlerden temizlendiğini belirten Başkan Yanılmaz, "sivillerin zarar görmeden bir şehrin nasıl temizleneceğini, teröristlerin etkisiz hale nasıl getirileceğini bütün dünya bizden öğrendi" ifadelerini kullandı. 

Afrin'deki kutsal mücadelede her ilden olduğu gibi Elazığ'dan da çok sayıda Mehmetçiğin olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, "1071 den beridir topraklarımızda gözü olan hainlerle mücadelemiz sürüyor. 15 Temmuz da bunlardan biriydi. Afrin operasyonuna başta destek vermeyenler oldu; ancak Cumhurbaşkanımız'ın ortaya koyduğu kararlı irade ve diplomasi başarısı Afrin'in teröristlerden temizlenmesini sağladı" şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN