Yanılmaz'ı Güldüren Ziyaret

Bilim dünyasına yaptıkları buluşlar ile damga vuran Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Bilim dünyasına yaptıkları buluşlar ile damga vuran Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu Elazığ'a her geldiğinde çok farklı bir şehirle karşılaştığını belirterek adının da Ataşehir Mahallesi'nde yapılan bir parka verilmesinden dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Şehrin yemyeşil olduğuna dikkat çeken Profesör Yazıcıoğlu, Elazığ'ın cadde ve sokaklarının da pırıl pırıl olduğunu belirtti.

Büyümüş, gelişmiş ve iyileşmiş bir Elazığ ile karşılaştıklarını belirten Profesör Karatay ise, şehrin tarihi ve doğal dokusunun koruduğunu ve havasının da çok temiz olduğunu kaydetti. Özellikle park sayısının fazla oluşunun kendisini memnun ettiğini söyleyen Karatay, parkların sağlıklı yaşamın başladığı mekanlar olduğunu ve Elazığ'ın caddelerinin de tertemiz göründüğünü ifade etti. 

KARATAY: YUMURTALI IŞKIN YEMEĞİ YAPIN

Ziyaret esnasında bir yandan sohbet eden Profesör Karatay bir yandan da kendisine ikram edilen Elazığ Işkın'ının faydalarını anlattı. Kendi elleriyle ışkın soyup ikram eden Karatay, ekşi ve tatlının bir araya gelerek muhteşem bir lezzet oluşturduğunu ve herkesin bol bol Işkın tüketmesi gerektiğini söyledi.

İki bilim kadınının Elazığ'ı ülke çapında en güzel şekilde temsil ettiğini kaydeden Başkan Yanılmaz da şahsı, hemşerileri ve insanlık adına iki başarılı isme minnettar olduklarını ve Elazığlılar için her zaman gurur kaynağı olacaklarını belirtti. Tıp dünyasına sundukları katkı ve buluşlar ile zaten ölümsüzleştiklerini vurgulayan Başkan Yanılmaz, doğup büyüdükleri memleketlerinde de isimlerinin sonsuza dek yaşatılacağını kaydetti.

Ziyaret sonrası Elazığ Belediyesi anı defterini imzalayan iki önemli değer, hislerini kaleme dökerken duygusal anlar yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN