Yeni Başkan Akbulut

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Fırat Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akbulut Akciğer Kalp ve Damar Hastalıkları Bilim Kurulu Başkanı oldu. 

Bugün Kanal Fırat'ta bir programa konuk olan Prof. Dr. Akbulut, Fırat Üniversitesinin önemli bir kademe atladığına dikkati çekerek Akciğer Kalp ve damar hastalıkları bilim kurulu başkanı olduğunu söyledi.

Akbulut, ayrıca üye olduğu Akciğer Damar Hastalıkları Araştırma Derneği (ADHAD) ile bir ilke imza atarak Türkiye’deki doktorların  eğitim için yurt dışına gitmelerine gerek kalmadığını belirtti ve bu eğitimin artık Türkiye’de verileceği müjdesini verdi. 

ADHAD hakkında “Akciğer Damar Hastalıkları Araştırma Derneği, akciğerin damarsal hastalıkları hakkındaki bilgiyi artırmaya, araştırmalar yapmaya ve ulusal politikalar geliştirerek, ülkemizde bu hastalıklardan etkilenen insanların tedavi ve hasta bakım standartlarını geliştirmeye ve bu hastalıktan en etkin korunmayı sağlamaya adanmış bağımsız, bilimsel ve kar amacı gütmeyen birçok uzmanlık alanını kapsayan bir dernektir. Dernek, sağlık alanında yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösterir. Bilimsel olarak akciğerin damar hastalıkları alanında çalışmalar yapar" ifadelerini kullanan Prof. Dr.  Mehmet Akbulut, yeni görevini layıkıyla yerine getirmek için büyük çaba sarfedeceğini vurgulayarak kendisine güvenenleri mahçup etmeyeceğini belirtti.

Harput TV ekibi olarak yeni görevinde Prof. Dr. Mehmet Akbulut'a başarılar dileriz. 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN