İşte Asilhan Arslan'ın İddialı Projeleri
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden iş dünyasından ve Elazığ halkından büyük bir ilgi gören TSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Elazığ'ı ekonomik ve sosyal alanda şaha kaldıracak projelerini açıkladı. İşte o projelerden bazıları...
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimleri kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam eden iş dünyasından ve Elazığ halkından büyük bir ilgi gören TSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Elazığ'ı ekonomik ve sosyal alanda şaha kaldıracak projelerini açıkladı. İşte o projelerden bazıları...
“KÜRESEL ÖLÇEKTEKİ MARKA SAYIMIZ ARTACAK”
İlimizin küresel ölçekte vizyona sahip olabilecek firma potansiyellerini vurgulayan Arslan yapacakları çalışmalarla en az 10 firmaya TURQUALITY markası kazandıracaklarını ifade etti. Arslan, “İlimizde, küresel ölçekte marka, kalite, saygınlık ve vizyon anlamına gelen TURQUALITY markaya sahip firma sayısını arttırıp en az on olacak seviyeye ulaştıracağız” dedi
“ PALU, KOVANCILAR VE KARAKOÇAN BÖLGELERİNİ KAPSAYACAK OSB KURLACAK”
Palu, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinin önemli bir eksikliği olarak ön plana çıkan ve bölge halkının da ciddi bir şekilde talep ettiği organize sanayi bölgesi ile ilgili olarak projelerinin hazır olduğunu dile getiren Arslan, ”Bu bölge nüfus itibariyle Elazığ Merkezden sonra en yoğun nüfusun yaşadığı ve en fazla işsizliğin olduğu ilçelerimizdir. Bölgenin tabii ve yeraltı kaynaklarının zenginliği ile bu kaynakların çeşitliliği, tarım ve hayvancılığın çok yaygın olması, işçilik maliyetlerinin düşüklüğü, enerji ve hammadde yeterliliği bölgede yeni bir küçük ve orta ölçekli sanayi bölgesini zaruri hale getirmiştir. Zira bu bölgedeki OSB Bingöl, Diyarbakır ve Tunceli çevre illerine de hizmet edecektir. Bu ilçelerin yerelinde mukim tarım ve hayvancılık konusunda Dolayısıyla başta bölgede yerleşik esnaf ve tüccarlar ile küçük imalatçılar olmak üzere bölgenin kalkınması sağlanacak, binlerce işsize istihdam kapısı açılacaktır” ifadelerini kullandı.
“ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ÇARŞISI KURULACAK”
Elazığ'a yeni bir çarşı kuracaklarının müjdesini de veren Arslan dağınık halde bulunan elektrikçiler ve elektronikçileri bir çatı altında toplayacaklarını ifade ederek, “Elazığ'da dağınık halde bulunan elektrik ve elektronik ürünler imal eden ya da satan üretici ve tüccarlarımız için yeni bir site kurulacak" diye konuştu.
“MOBİLYACILAR SİTESİ KURULACAK”
Elazığ'ın uzun yıllardır büyük bir hasretle beklediği mobilyacılar sitesinin kendileri tarafından kurulacağını ifade eden Arslan,” İlimizde yeni gelişmeye başlayan mobilya sektörü için imalatçıların ve satıcıların bir arada olacağı “Mobilyacılar Sitesi” kurulacaktır. Ayrıca bu sitede mobilya yan sanayi tesisleri boyama, kaplama, cilalama, aksesuar, tekstil, çelik ve ahşap konstrüksiyon üniteleri de olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
“KABLO FABRİKASI KURULMASI SAĞLANACAK”
Elazığ'da istihdamı direk olarak etkileyecek bir müjde daha veren Arslan Elazığ'a kablo fabrikası kurulacağını belirtti. Arslan, “Ülkemizde ancak büyük şehirlerde fiili üretimi yapılan ve endüstriyel sektörün en temel ihtiyaçlarından biri olan kablolar için farklı kullanım amaçlı muhtelif tip, sınıf, cins ve teknik özelliklerde kablo fabrikası kurulması sağlanacak" ifadelerini kaydetti.
“RES, GES VE HES SAYILARI ARTACAK”
Yenilenebilir enerji alanında ciddi atılımlar yapacaklarını dile getiren Arslan, “Bölgemizde son birkaç yılda yeni yapılan yatırımlar sonucu yenilenebilir enerji santralleri kısmen mevcut olup yeterli seviyede değildir. Elektrik enerjisi endüstriyel sektörün ve modern yaşamın en temel ihtiyaçlarından biridir. Bölgemizin ve çevre illerin enerji ihtiyaçları da dikkate alınarak ilimizin coğrafi durumu, doğal kaynakları en etkin şekilde değerlendirilecektir. Bu amaçla ilimizde yeni yeni gelişmeye başlayan yenilenebilir enerji üretim tesislerinin ( Rüzgâr Enerji Santrali – RES, Güneş Enerji Santralleri – GES, Hidroelektrik Enerji Santralleri – HES ) sayısı arttırılacaktır. Uygun devlet destekleriyle öncelikle yerli yatırımcıların teşvik edilmesi şartıyla ilimize yeni yatırımcıların da gelmesi sağlanacak." dedi.
“KÜRESEL ÖLÇEKLİ FUAR ORGANİZASYONLARI YAPILACAK”
İlimizin ekonomik değeri yüksek olan birçok ürünü bulunduğuna dikkati çeken Arslan bu ürünlerin yapılacak fuar organizasyonlarıyla tanınırlığını ve pazarını arttıracaklarını belirtti. Arslan, ”İlimizde taş, toprak ve madenciliğe dayalı yüksek nitelikli ve oldukça talep gören ürünler olan Granit, Mermer, Bakır, Krom, Muhtelif Ana Metal Hammadde ve Ürünleri, Temel İnşaat ve Yalıtım Malzemeleri üretilmektedir. Elazığ madencilik ve endüstriyel sektörü küresel ölçekte rekabet edebilir düzeydedir. Ayrıca tarım ve hayvancılığa dayalı ürünler de tatları, doğallıkları itibariyle diğer bölgelerden çok farklı olduğu için oldukça ileri seviyede talep görmektedir. Bu amaçla öncelikle yukarda belirttiğimiz ana sektörlerdeki yerel ürünlerimizin tanıtılması ve pazarlanması hususunda ilimizde yeni fuar alanları ve küresel ölçekli fuar organizasyonları yapılması sağlanacaktır" şeklinde konuştu.
“DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞININ KAPASİTESİ ARTTIRILACAK”
Demir yolu taşımacılığı ile ilgili hazırlamış oldukları projelerini de kamuoyu ile paylaşan Arslan “İlimizin doğal kaynaklarından üretilen, ürünlerin, dış pazarlara daha hızlı, güvenli ve etkin olarak taşınması konusunda en önemli engellerden bir tanesi ilimiz sınırlarında bulunan demir yolu hatlarındaki sinyalizasyon ve güvenlik sorunudur. Ulaştırma Bakanlığı ve DDY Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapılarak ilimiz sınırlarına kadar dayanan ancak ilimiz sınırlarında olmayan sinyalizasyon hattı aktif hale getirilerek beraberinde güvenlik sorunu da çözülecek ve demir yolu taşımacılığının kapasitesi arttırılacaktır" ifadelerini kullandı
“LOJİSTİK MERKEZ KURULACAK”
İlimizin ciddi ihtiyaçlarından biri olan lojistik merkez ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Arslan, ”İlimizin ve bölgedeki çevre illerin doğal kaynakları ile tarım ve hayvancılığa dayalı ürünlerinin toplandığı, uygun şartlarda muhafaza edildiği, yurtiçi ve uluslararası pazarlara nakledildiği bir lojistik kompleksine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu konuda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekli koordinasyon sağlanarak en geç 3 yıl içerisinde böyle bir lojistik üssü ilimize kazandıracağız. Böylece ilimizde faaliyet gösteren nakliyecisinden pazarlamacısına ve tüccarına kadar her kesimin bu merkezden istifade etmesi sağlanacaktır" ifadelerini aktardı.
“TARİHİ, TURİSTİK VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNİN TANITIMI YAPILACAK”
İlimizin ciddi bir turizm potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Arslan bu potansiyeli yapacakları tanıtım faaliyetleri ile harekete geçireceklerini belirtti. Arslan, “İlimizin ve bölgemizin tarihi ve kültürüne uygun olarak, Elazığ TSO öncülüğünde diğer resmi ve özel kuruluşların da katılımıyla tanıtım faaliyetleri düzenlenerek, kültür turizmi ile destek sektörler canlı tutulmaya çalışılacaktır. Elazığ TSO' nun yeni iştirak şirketleri öncülüğünde reklam ve organizasyon yapan diğer kuruluşlara da destek verilerek teşvik edilecektir. Harput'un tarihi ve kültürel zenginliğine uygun olarak Doğu ve Güneydoğu illerinin merkezi olacak şekilde uluslararası boyutta Harput Kongre ve Kültür Merkezi yapılacaktır. Harput'un 3000 yıllık tarihi ve kültürel eserleri yanında diğer tarihi zenginliklerimizden olan Palu köprüsü, kalesi, Karakoçan Golan Kaplıcaları, ören yerleri ve Alacakaya'nın tarihi kalıntılarının amacına uygun olarak tanıtımı yapılacak kültür ve turizm canlandırılacaktır. Sivrice Gölü, Keban Gölü, Hazar Baba Dağı potansiyeli değerlendirilerek su ve dağcılık sporları, kayak merkezi ile turizm canlı hale getirilecektir. Bu amaçla ulusal ve uluslararası turizm şirketleri, tur organizatörleri ve turizm yatırımcıları ile gerekli görüşmeler yapılarak anlaşmalar imzalanacaktır. Böylece ilimizde son yıllarda gururumuz diyebileceğimiz şekliyle yatırım yapılarak açılan otellerin, yılın büyük kısmında çok düşük kapasite ile çalışmasının esas sorumlusu olan Elazığ TSO ile diğer kamu kuruluşlarımız, ilimizin tanıtımı konusunda daha etkin ve koordineli hale getirilecektir" diye konuştu.
“SERACILIK FAALİYETLERİ GELİŞTİRİLECEK”
İlimizin seracılık alanında ciddi yatırımlar yapılabilecek özelliklere sahip olduğunu belirten Arslan gerçekleştirecekleri proje ile seracılık alanında da yatırımların yapılacağını dile getirdi. Arslan, “ Son yıllarda kısmen başlayan ancak yüksek maliyet ve teknik yetersizliklerle geliştirilemeyen seracılık faaliyetleri uygun desteklerle teşvik edilecektir. İlimizin enerji ihtiyacı sorununu karşılayacak yeterli kaynağa sahip olduğu bilinmektedir. MTA'dan ilimizdeki termal su kaynaklarının araştırılması konusunda bir çalışma istenecek ve bu termal su enerjisinin seracılık faaliyetlerinde kullanılması sağlanacaktır" dedi.
“E-TİCARET PORTALI KURULACAK”
Kuracakları e- ticaret portalı ile hem Elazığ'da üretilen ürünlerin tanıtımının yapılacağını hem de Elazığ esnafının kazanacağını ifade eden Arslan, “Elazığ'da üretilen ürünlerin yurtiçi ve uluslararası piyasalarda tanıtım ve pazarlamasını yapmak üzere ETSO bünyesinde büyük bir e-ticaret portalı ve sanal organizasyon alanı oluşturulacak. Elazığ'da üretilen ürünlerin satışını teşvik etmek, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılması için reklam ve organizasyonlar yapmak, programlar düzenlemek, farkındalık oluşturmak temel hedefimiz olacak. Böylece üreticimizin, köylümüzün, çiftçimizin, küçük ve orta ölçekli imalatçılarımızın ürettiklerini satan esnafımızın ve tüccarımızın küresel tüccarlar karşısında rekabet gücünü arttıracağız. Ayrıca yerli esnafımızın tercih edilmesi için farkındalık oluşturacağız" açıklamasını yaptı.