Asilhan Arslan'dan İlçelere Ziyaret

ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerini ziyaret etti. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ( ETSO) seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerini ziyaret etti. 

1 Nisan’da yapılacak olan ETSO Başkanlık seçimlerine hazırlanan Arslan’ın son durağı Karakoçan ve Kovancılar oldu. 

Arslan Karakoçan’da esnaf ziyareti öncesinde kendisi için düzenlenen kahvaltı programında Karakoçanlı işadamlarıyla bir araya geldi. Kahvaltı programında açıklama yapan Arslan,, “İki yıla yakın bir süredir ETSO Başkanlığı seçimleri kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda sizlerle bir araya gelerek tanışıp hasbihal ettik. Çok güzel dostluklar ve birliktelikler kurduk. Bana ve ekibime göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu dostluklar beraberinde çok önemli güzellik ve gelişmeleri getirecektir. Önümüzdeki süreçte şehrimizin ekonomisinin gelişmesi adına çok önemli icraatlar ortaya koyacağız. Amacımız gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Karakoçan gibi güzel ve gelişmeye müsait bir ilçede yaşıyorsunuz. Karakoçan’ı sahip olduğu güzelliklerinden dolayı ilçe ile sınırlı tutmak da doğru değil” ifadelerini kullandı. 

Arslan, Karakoçanlı iş insanlarının da kendileriyle birlikte hareket ettiğini vurgulayarak, “Karakoçan önü açık olan ve il olmanın gerektirdiği bütün donatılara sahip bir ilçedir. Karakoçan ticari olarak çok gelişmiş ve ciddi bir para potansiyeli bulunmaktadır. Karakoçan’a her geldiğimizde farklı bir yatırımın yükseldiğini görüyoruz. Bu durum bizi sevindiriyor. Karakoçan insanı da çok önemli bir bilgi birikimine ve geniş bir ufka sahiptir ki bu insanların ilçelerine organize sanayi bölgesi kurulması gibi bir talebi bulunmaktadır. Bizler sizlerin ortaya koyduğu ticari potansiyel ile bu düşünceyi daha da geliştirerek somut hale getireceğiz. Golan Kaplıcaları’nda yeni sondaj ve turizm tesisleri çalışmaları yapılıyor. Biz yapılan bu çalışmaların sonuna kadar destekçisi ve takipçisiyiz. Seçim çalışması yürütüyoruz. Odamızın 14 gruptan oluşan bir çalışma sistemi bulunuyor. Bizler her bölgemizden iş insanlarının bizimle birlikte olmasına özen gösterdik. Sizin bölgenizden de çok değerli arkadaşlarımız bizimle birlikteler. Bu değerli isimlerin Karakoçan ile Odamız arasında çok ciddi bir bağ kuracaklar. Biz başarıların tesadüfi olmadığına inanıyoruz. Vereceğiniz desteklerle bu seçimi başarılı bir şekilde geçeceğimize inanıyorum. İhtiyaçlarınızın karşılık bulduğu bir yönetim ile sizleri temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.

Aslan’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Karakoçan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Tahsin Aydın ise, Asilhan Arslan’a ilçelerine gerçekleştirmiş olduğu ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek seçimlerde başarılar diledi. Aslan’ın yönetim kurulu listesinde üç ismin Karakoçanlı olduğunu hatırlatan Aydın bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

"AMACIMIZ MEMLEKETE KATKI SAĞLAMAK"

Karakoçan ‘da ki temaslarının ardından Kovancılarlı ve Palulu iş adamları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Arslan yaptığı konuşmada “Talip olduğumuz görev çok ulvi ve şerefli bir görevdir. Ekibimiz ile birlikte bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimize inandığımız için bu yolda büyük bir kararlılıkla yürüyoruz. Bizler ticaret ehli olan insanlarız. Bize Rabbimiz’in yüklediği bir misyon var.

İşadamları olarak çok çalışıp çok sayıda istihdam oluşturmalıyız. İşimizi her şeyin önünde tutup daha çok üretmek zorundayız. Malumunuz olduğu üzere bölgemizde ki insanların en büyük problemi işsizliktir. Onların derdine kalıcı çözümler üretmek en büyük vazifemizdir. Kovancıların sahip olduğu ortamı inanın bana birçok ilde dahi bulamazsınız. Kovancılar son derece modern yatırımcısı yatırımını yapmış bunlar çok ciddi kazançlardır. Sizler iş adamları olarak çok ciddi bir birliktelik oluşturarak faydalı olmaya çalışıyorsunuz. Bu yaklaşımınızı çok değerlidir. Daha önce Kovancılar için düşündüğümüz projelerin bir kısmının hayata geçtiğini görüyoruz. Bu durum bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Bizler bu makama aday olurken bir tek amacımız bulunmaktadır. Bu makam bizim için bir araçtır. Amacımız memlekete katkı sağlamaktır. Bizim bu şehir için derdimiz var. Kovancılar’ın bir organize sanayi bölgesine ihtiyacı var. Bunun gerçekleşmesi için çalışacağız. Kovancılar’ın göç vermesini önleyeceğiz. Bu topraklarkadim topraklardır. Bu toprakların gelişmesi için yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN