Belediyeden Kadın Basın Mensuplarına Kahvaltı Programı

Mücahit Yanılmaz ve Eşi Nebahat Yanılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Elazığ'da görev yapan kadın basın mensuplarıyla, kahvaltıda bir araya geldi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Eşi Nebahat Yanılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ'da görev yapan kadın basın mensuplarıyla, kahvaltıda bir araya geldi. Kültür Park’ta gerçekleşen programa çok sayıda bayan basın mensupları katıldı.

Türk kadının tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelesinde hep ön saflarda yer aldığını belirten Başkan Yanılmaz varlık nedenimizin ve geleceğimizin kadınların elinde olduğunu söyledi.

Kadınların sergiledikleri cesur tavır ve dik duruş ile daima topluma öncülük ettiğini belirten Başkan Yanılmaz, görüşlerini şu şekilde sürdürdü:

“Sizlerin geleceğe olan inanç ve azmi bizleri daima umutlandırmıştır. Böyle anlamlı günler kadınların huzura ve hak ettiği değere kavuşturulması için hepimize önemli fırsatlar sunuyor. Sizler emeklerinizle, fedakârlıklarınızla, sevgi ve hoşgörünüzle hayata karşı daima güçlü bir duruş sergiliyorsunuz. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da Şerife bacımızla, Safiye Bayat kardeşimizle yaşadık. Bizim kadınlarımız tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelesinde daima ve ön saflarda yer almıştır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zamanda devletin kurtuluşunda çok önemli roller üstlenmişlerdir. Tıpkı Osmanlı Devleti'nin kuruluşu gibi, Ertuğrul Gazi'nin annesi gibi, cephane taşıyan Nene Hatun’lar gibi…”

“KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Şehrin kalkınması adına birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Yanılmaz özellikle bayanlara yönelik etkinliklerin artırıldığını belirtti.

Kadınların yönetimde daha çok söz sahibi olması için gerekli bütün desteği sağladıklarını belirten Başkan Yanılmaz, eğitimden spora, sosyal yaşamdan kültürel etkinliklere birçok imkânı bayanların hizmetine sunduklarını kaydetti. Bayanların yapılan çalışmalara daha estetik bir bakış açısıyla yaklaştığını belirten Başkan Yanılmaz, bu açıdan gerçekleştirecekleri birçok projede bayanların fikir ve önerilerini aldıklarını kaydetti.

Kahvaltı programı, Mücahit Yanılmaz'ın basın mensuplarına hediye takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN