Dış Ticarette Uzmanlaşma Programı Başlıyor…

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliğiyle 2 gün süren 'Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimi & Danışmanlık Programı' tamamlandı. Program sonrasında FKA uzmanlarınca belirlenecek ve dış ticaret potansiyeli olan firmalara üç ay süreyle özel danışmanlık hizmeti sürecine start verildi...

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Hedef ihracatçı firma sayısının ve ihracatın yükselmesi…

Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonunda iki gün süren ve Elazığ TSO Üyeleri ile FKA ve Elazığ TSO Profesyonellerinin katıldığı “Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimi ve Danışmanlık Programı” açılışını Elazığ TSO Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürü Etem Yalın yaptı.

Yalın programın açılışında yaptığı konuşmada, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulumuz ilimizin ihracat potansiyelinin yükseltilmesi ve ihracatçı sayımızın artırılması hususunda çok önemli adımlar atmıştır. Bu hedef ve planlama doğrultusunda TOBB İhracat Destek Ofisi, DAİB Elazığ Şubesi açılmış ve Fırat Kalkınma Ajansı Destekleriyle İhracat Hızlandırma Projesi hayata geçirilmiştir. Konusunda uzman olan dış ticaret platformlarıyla da protokoller imzalanarak ülkemizde çok az Odanın yaptığı B2B etkinlikleri ve Hibrit fuar organizasyonları gerçekleştirilmiştir. Tüm bu gayretlerin temelinde üyelerimizin ihraçta yönlendirilmesi ve mevcut ihracatçılarımızın pazarlarının büyütülmesi hedeflenmektedir. Fırat Kalkınma Ajansımızla birlikte başlattığımız bu projede yine aynı hedefin bir başka aksiyonudur. Program ile ilimizde ihracatçı veya ihracat potansiyeline sahip olan işletmelerimize üç ay boyunca FKA destekleriyle uzmanların katılımı ile özel danışmanlık yapılacaktır.

Umuyoruz ki, program diğer yürütülen çalışmaların tamamlayıcısı olarak ilimize değer katacaktır. Bu düşüncelerle tüm katılımcılara saygılarımızı sunuyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Bölgemize önemi değer katacak bir projeyi başlatıyoruz…

FKA Uzmanı Mithad Yüzeroğlu’da açılışta yaptığı değerlendirmede, “Fırat Kalkınma Ajansı ve bölgemizdeki TSO’ların destekleriyle, Türk Patent Enstitüsü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Program ile hiç ihracat yapmamış firmalarımızın dış ticaret süreçlerine adaptasyonu sağlanacak ve hâlihazırda ihracat yapan firmalarımızın ise bu konudaki yetenekleri geliştirilecektir. Belirlenecek 18 firmanın mevcut durum ve ihtiyaç analizi çalışmaları, ihracata uygun ürün ve ihracat stratejilerinin belirlenmesi, hedef pazarların tespiti ve pazar analizi, görünürlük ve tanıtım faaliyetleri, hedef pazarlardaki potansiyel müşterilerle irtibatın kurulması ve potansiyel alıcılarla yürütülecek süreçlerde mentorluk, uzman danışmanlarca sağlanacaktır. Projenin Elazığ ve tüm bölge illerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Program kapsamında; Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayacak ihracat potansiyeli olan ve ihracat yapan firmalara yönelik olarak danışmanlık hizmeti için start verildi.

 

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN