EİŞGEM Semineri Gerçekleşti

EİŞGEM Elazğ'da 2. Tanıtım Semineri'ni Elazığ TSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve ilde faaliyet gösterin Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine yönelik yaptı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

EİŞGEM Elazğ’da 2. Tanıtım Semineri’ni Elazığ TSO Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri ve ilde faaliyet gösterin Meslek Örgütleri ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine yönelik yaptı.

Elazığ İŞGEM organizasyonunda Elazığ TSO Konferans Salonunda yapılan Elazığ 2. Tanıtım Semineri’ne Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri, ilde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları ile EİŞGEM teknik destek ekibi üyeleri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ İŞGEM’in doğru bir yapılanma ile hizmet verdiğini ifade ederek, “Odamızın da kurucu ortağı olduğu Elazığ İŞGEM bugün çok sayıda uzman kadrosu ve işine saygı duyan başarılı bir ekiple Elazığ’da ve bölgemizde iş dünyasına önemli hizmetler veriyor. Bu ekibin biz bundan sonraki dönemde de ilimiz ekonomi ve sanayisi için önemli hizmetler vereceğine inanıyoruz. İş insanlarından beklentimiz gerek İŞGEM içinde gerekse dışında yatırım fikri olanların bu uzman ekipten istifade etmesidir.

Bununla birlikte Elazığ İŞGEM 2. Kampus alanı son derece modern bir altyapı ile hizmete açılmış ve özellikle gıda sektöründe yatırım fikri olan girişimcileri beklemektedir. Bu noktada özellikle tüm sivil toplum kuruluşlarımızın Elazığ İŞGEM ile ilgili kendi üyelerini bilgilendirmelerini ve yeni bir yatırım için önemli altyapı imkanı sunan ve aynı zamanda danışmanlık hizmeti veren İŞGEM’den yararlanmalarını beklemekteyiz. Bu düşüncelerle, İŞGEM Teknik Destek Ekibi ve tüm yönetim organlarını özverili çalışma ve gayretleri için tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

MC CONKEY: EİŞGEM ÖNEMLİ BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZMAKTADIR 

EİŞGEM Projesi Takım Lideri William McCONKEY ise İŞGEM proje ortakları ve paydaşlarına teşekkür ederek, “Elazığ, Malatya, Tunceli illerindeki seminerlerimizin ardından Elazığ’da ikinci tanıtım seminerini bugün Elazığ TSO destekleriyle gerçekleştiriyoruz. Çok özel bir kitleye bugün hizap ediyoruz. İş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkan ve yöneticileri ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileriyle birlikteyiz. Elazığ TSO Başkanımızın güzel değerlendirmeleri için teşekkür ediyoruz. Elazığ İŞGEM gerçekten kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ülkemizde çok başarılı bir örneği olarak sağlam adımlarla geleceğe hazırlanıyor. Ülkemizin en büyük İŞGEM’ini hem fiziki yönden hem de yönetim anlamında tüm ortak ve paydaşların katılımı ile bugün çok önemli bir noktaya hep birlikte taşıdık. Umuyorum ki, yazılan bu başarı hikayesi sonrasında buralardan çok başarılı işletmeler de kendi hikayelerini yazacaklardır. Verilen tüm destek ve güven için teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

KARATAŞ: EİŞGEM 2. KAMPÜSÜ YÜZDE 30 DOLULUK ORANINA ULAŞTI  

Elazığ İŞGEM Koordinatörü Ömer Naci Karataş da seminerde Elazığ İŞGEM’ler hakkında bilgiler verdi. Karataş 1. Kısım İŞGEM’in tamamen dolu olduğunu Ocak ayında açılan 2. İŞGEM Kampusunun ise yüzde 30 doluluk oranına kavuştuğunu ifade etti.

Karataş değerlendirmesinde, “Elazığ İŞGEM 1. Kampus alanı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, KOSGEB Başkanlığı ve Dünya Bankasının katkılarıyla sosyal destek projesi çerçevesinde ilin yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri tarafından 28 Kasım 2006 tarihinde Türkiye’deki 7. İŞGEM olarak kurulmuştur. Elazığ İŞGEM merkeze 8 Km mesafede 42.000 m² alan üzerine kurulmuş toplam kapalı alanı 6.570 m² dir. Tek katlı olan işletmeler imalata uygun olup, 34 işlik girişimcilerimiz için tahsis edilmiştir. İşliklerin büyüklükleri 60 m² ile 500 m² arasında değişiklik göstermektedir.

Ayrıca Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda AB hibe fonu ile desteklenen ve Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ‘Elazığ İş Geliştirme Merkezi’nin Genişletilmesi İçin Teknik Destek Projesi’ kapsamında 2’inci bir İŞGEM Kampus alanı kurularak 2018 Ocak ayı itibariyle girişimcilerin hizmetine sunulmuştur. Malatya Yolu 16 Km. Hankendi bucağında bulunan 2’inci kampüs alanı 30.000 m² toplam alan olmak üzere 150, 300 ve 450 metrekarelik 35 işlik, 1425 metrekare idari bina, 560 metrekare soğuk hava deposu, açık otopark ve ortak kullanım alanlarından oluşmaktadır.

İŞGEM 2 Kampusun toplam maliyeti 10 Milyon Avro dur. Elazığ İŞGEM 2. Kampus alanı ile birlikte Elazığ İŞGEM toplam 72 bin m2’lik bir alanda, 16 bin 570 m2 işlik alanı ve 69 adet işlik ile ülkemizin en büyük İŞGEM’i olarak girişimcilerin hizmetindedir.

Birinci Kampus alanımız yüzdü yüz doluluk oranına sahiptir. İkinci Kampus alanı 2018 Ocak ayı itibariyle hizmet vermeye başladığından şu ana kadar 117 girişimci Elazığ İŞGEM’e müracaatta bulunmuş, ön kuluçka hizmeti olarak başvuru sahibiyle birlikte incelemeye tabi tutulan bu başvurulardan 11 işletme 2. Kampusa kabul edilmiştir. Yeni girişimcilerin müracaatlarının ve değerlendirmelerinin devam ettiği 2.Kampusta doluluk oranı yüzde 30’lar seviyesindedir.

Hedefimiz, ilimize, bölgemize ve ülkemize yeni girişimciler kazandırarak dünya normlarına ulaşan üretim merkezi olmaktır” dedi.

TUNÇ: ELAZIĞ İŞGEL 3. NESİL KULUÇKA MERKEZİ OLARAK ÜLKEMİZDE ÖNCÜDÜR

EİŞGEM Projesi Kilit Uzmanı Barbaros TUNÇ ise 3. Nesil Kuluçka Merkezleri üzerine bir değerlendirmede bulunarak girişimcilik kültürünün gelişmesi ve kaynakların heba olmadan girişimcilerin cesaretlendirilmesi noktasında Elazığ İŞGEM’in 3. Nesil Kuluçka Merkezi olmakla birlikte Ön Kuluçka Hizmeti vermesinin önemini vurguladı.

Tunç değerlendirmesinde, “Sayın Başkanımızın altını önemli çizdiği gibi, bir çok girişimciyle üç gün ile üç ay aralığında İŞGEM Uzmanlarımız birlikte yatırımın tüm süreçlerini değerlendirmektedir. Bu süreç içerisinde ya girişimci halen hazır olmadığını yada yatırım konusunun uygun olmadığını görüyor. Bu durum hem zaman hem maddi kayıpları önlüyor. Bununla birlikte İŞGEM’de yer alan firmalar ise geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyor. Çünkü Ön Kuluçka döneminde tüm riskler analiz edilmiş ve yatırım süreci buna göre başlamış oluyor.

Elazığ İŞGEM girişimcilere sunduğu bu Ön Kuluçka hizmeti ile kendi alanında Ülkemizde bir ilki yapıyor. 15’in üzerinde uzman ile biz gerek İŞGEM’de gerekse İŞGEM dışında yatırım fikri olan her girişimciye bu hizmeti ve desteği sunuyoruz. Bu hizmetin olumlu yansımalarının iş dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarımızın farkında olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN