Fahrettin GÖKTAŞ' ın 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve M. Akif Ersoy'u Anma Günü Mesajı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ '12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 100. YIL DÖNÜMÜ' NEDENİYLE BİR MESAJ YAYINLADI.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Rektör Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ;

     “Türk milletinin bağımsızlığının sembolü ve onurlu mücadelesinin metinleşen kimliği olarak kabul edilen “İstiklal Marşı”, aziz milletimizin yeniden uyanış ve dirilişinin destanıdır. 100 yıl önce milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un kahraman milletimiz ve ordumuza ithaf ettiği “İstiklal Marşı”, milletimizin tüm fertlerinin aynı heyecan ve imanla mücadele verdiği “İstiklal Harbi”nin manifestosudur. 

Milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuş, Türk milletinin vatan sevgisi ve bağımsızlığa olan aşkını en güzel şekilde anlatan “İstiklal Marşı”mız, Milli Mücadele’nin en çetin döneminde, milletimizin şahlanışına vesile olan eşsiz bir eserdir.

"İstiklal Marşı'nın kabülünün 100. Yıl Dönümü"nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, İstiklal Mücadelesi'ne kalemiyle ruh ve vücut kazandıran Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN