Eğitim

Eğitim Haberleri

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi ikinci yılında 64 mezun verdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ikinci yılında 64 mezun verdi, tören düzenlendi.

Öğrencilerin hazırladığı proje sergisi açıldı

Elazığ'da oraokul öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Proje Sergisi açıldı.

Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Tuğlu: 'Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir'

Elazığ'da söyleşiye katılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, 'Özellikle sloganımız kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Fırat Üniversitesi'nde de bunu gördüm' dedi.

Kütüphaneler Daire Başkanı Tuğlu, 'Kütüphaneler üniversitenin kalbidir'

Bir üniversitede en önemli yerlerden birinin kütüphane olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, 'Kütüphaneler üniversitenin kalbidir. Fırat Üniversitesi'nde yeni yapılan kütüphaneyle de onu gördüm. İnşallah içerik de zenginleştirilerek daha güzel, bölgenin iyi bir kütüphanesi olur diye umut ediyoruz' dedi.

Bakan Selçuk: 'Bu sene biraz zor geçti farkındayım'

Okuma Bayramına kapsamında online olarak Elazığ'daki öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bu sene biraz zor geçti farkındayım. Ama önümüzdeki öğretim yılından itibaren daha yoğun bir şekilde yüz yüze, arkadaşlarınızla, öğretmenlerinizle bir araya geleceksiniz. Güzel eğitim faaliyetleri yapacaksınız' dedi.

Eğitimcilerden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

2021 Afet eğitim yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ilde oluşturulması istenen MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB), öğretmen ve memurdan oluşan 30 gönüllü, Elazığ'da bugün gerçekleştirdikleri son eğitimle göreve başladı.

Elazığ'da öğrenciler içeride aileler dışarıda ter döktü

Elazığ'da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, pandemi tedbirleri altında sona erdi. Öğrenciler içeride aileleri ise dışarıda ter döktü.

Elazığ'da pandemi tedbirleri altında LGS heyecanı

Elazığ'da Liselere Giriş Sınavı (LGS) , pandemi tedbirleri altında başladı.

Depremden ağır hasar gören köy okulunun yerine 8 derslikli okul

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremden sonra ağır hasar gördüğü için yıkılan köy okulunun yerine yapılacak olan 8 derslikli okulun temeli atıldı.

Kızılay'ın eğitim verdiği öğrenciler LGS'ye hazır

Hem deprem hem de pandemi nedeniyle zor günler geçiren Elazığ'da, Türk Kızılay'ın gençleri, Liseye Geçiş Sınavı için 20 öğrenciye 1 yıl boyunca özel eğitim vererek hazırlanmalarını sağladı.

Öğrenciler 'Değerli Arkadaşım' projesini uyguladı

Elazığ'da ortaokul öğrencileri, Değerli Arkadaşım projesini günlük yaşantılarına uygulayarak öğrendi.

Elazığ'a çocuklar için 'Anadolu Masal Evi'

Elazığ'da Köy Kent alanı içerisinde bulunan müstakil binanın Anadolu Masal Evi olarak tahsis edilmesi için belediye ile protokol imzalandı.

Elazığ'a 'Yeni Nesil Dijital Kütüphane'

Elazığ'da belediye tarafından yaptırılan binlerce kitaba bir tıkla ulaşabilecek dijital kütüphane de kaba inşaat tamamlanırken, Haziran ayında tamamen bitirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Çocuklar, 'Oyun hayattır' projesiyle geleneksel oyunları hatırladı

Oyun hayattır e-Twining projesi kapsamında aralarında Elazığ'ında bulunduğu 10'u Türkiye'den 2'si Azerbaycan'dan 12 okuldan öğrencilerin katılımıyla geleneksel oyunlar oynatılarak öğretildi.

Jandarmadan, öğrencilere online trafik eğitimi

Elazığ'da jandarma ekipleri, EBA üzerinden öğrencilere trafik eğitimi verdi.

TDK Başkanı Gülsevin: 'Dünya genelinde Türkçe öğrenmeye rağbet son zamanlarda iyice artıyor'

Dünya genelinde Türkçe öğrenmeye rağbetin son zamanlarda iyice arttığını belirten Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, 'Nasıl ki ırmak dolaştığı yeri beslerse ve etkilenirse, Türk dili ve kültürü de geçtiği coğrafyayı besliyor, etkileniyor' dedi.

Elazığ'da depremin yaraları sarılıyor, 200 öğrenci kapasiteli anaokulu açıldı

Elazığ'da deprem sonrası İyiliğe Uçanlar Derneği tarafından yapılan 200 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete girdi.

Öğrenciler 'Şimdi Sıra Sende' projesiyle etkinlikler yaptı

Elazığ'da orta okul öğrencileri, pandemi tedbirleri kapsamında evde olmalarına rağmen, öğretmenlerinin koordinesinde Şimdi Sıra Sendeprojesiyle çeşitli etkinler yaptı.

FÜ Rektörü Göktaş, elektrikli aracı inceledi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) üretimi yapılan ve bu yılki yarışmalara katılacak olan elektrikli aracı Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş inceleyerek bilgi aldı.

Toplam 1285 haber.