Eğitim

Eğitim Haberleri

Fırat Üniversitesi Eğitim Modelini Açıkladı

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun ve YÖK'ün tavsiye kararları ve görüşleri doğrultusunda Fırat Üniversitesi’nde “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi”nde uygulanacak eğitim modeli Fırat Üniversitesi Senatosu toplantısında karara bağlandı.

 4 ÖĞRETİM ÜYESİNE TEŞEKKÜR BELGESİ

Stanford Üniversitesi’nden John IOANNİDİS ve arkadaşları tarafından “Plos Biology” dergisinden yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, Fırat Üniversitesi’nden 30 öğretim üyesi, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer almıştı. Fen Fakültesi Dekanlığı tarafından Fen Fakültesinden listeye giren 4 öğretim üyesine Dekanlık tarafından düzenlenen bir programla teşekkür belgesi verildi.

Deprem ve pandeminin etkilediği Elazığ'ın köy okullarında ilk ders heyecanı

Elazığ'da hem deprem hem de pandemi nedeniyle uzun süre okullarından uzak kalan köy okullarındaki çocuklar bugün ders başı yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Elazığ'da 'En iyi Narkotik Polisi Anne' projesi

Elazığ'da 'En iyi Narkotik Polisi Anne' projesi kapsamında annelere yönelik seminer verildi.

KÖY OKULLARI 15 ŞUBAT’TA YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

Salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar, 15 Şubat’ta başlayacak yüz yüze eğitime hazırlandı.

Elazığ'da Roket Üretildi, Test Uçuşları Başlatıldı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yüksek lisans öğrencisi tez çalışması için danışmaları 2 öğretim üyesiyle birlikte paraşütle inişini sağlayan roket üretti. Motoru ve yakıtı başta olmak üzere tüm teknik malzemeleri de kendileri üreten ekip, roketin 500 metrelik test uçuşlarını yapmaya başladı.

FÜ Rektörü Göktaş, fakülteleri inceledi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, fakülteleri ziyaret ederek hem incelemede bulundu, hem de durumları ile ilgili bilgi aldı.

Türkiye'nin ilk adli bilişimcileri, yerli 'Adli Kopya Alma Donanımı'nı geliştirdi

Türkiye'de sadece Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan Adli Bilişim Mühendisliği Bölümünün başkanı ile öğrencileri, dijital delillerin son yıllarda artması üzerine yaptıkları çalışma kapsamında 'Adli Kopya Alma Donanımı'nı (AKAD) geliştirdi. Türkiye'de ilk defa geliştirilen donanım ile ilgili şimdi de yapay zeka yazılımı üzerinde çalışan ekip, bunu da tamamladıktan sonra sistemi kullanıma hazır hale getirmiş olacak.

Elazığ Ösym İl Koordinatörlüğü Görevine Prof. Dr Ali Ölçücü Atandı

Elazığ ÖSYM İl Koordinatörlüğü görevine Prof. Dr. Ali ÖLÇÜCÜ atandı.

Elazığ'da Sağlık ve Bakım Personeline Eğitim

Elazığ'da bakım merkezlerinde görevli sağlık ve ilgili personellere yönelik 'Oksijen Tüpü Ve Sistemlerinin Güvenli Kullanımı 'eğitimi verildi.

Elazığ' da Okullar Tatil Edildi

Elazığ’da etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 19 Ocak Salı günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Şahin Şerifoğulları' ndan Eğitime Destek Çalışması

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları eğitime destek çalışmalarına devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Baskil Myo İle Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Fırat Üniversitesi Baskil MYO ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Fırat Üniversitesi' nden 8 Öğrenci TÜBİTAK Desteği Kazandı

TÜBİTAK tarafından lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla başlatılan “TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)” kapsamında Fırat Üniversitesi’nden 8 öğrenci desteklenmeye hak kazandı.

Elazığ'da İstiklal Marşı Okundu!

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da okullarda bayrak töreni düzenlenerek İstiklal Marşı okuldu.

'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' Elazığ'daydı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında Elazığ'daki meslektaşlarıyla video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. Konferans sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Selçuk, tablet yüklü bir tırın yarın yola çıkacağını aktardı.

Öğrenciler 'Kültürümüz En Büyük Miras' projesini uygulamaya başladı

Elazığ Harput Anaokulu öğrencilerinin de yer aldığı 7 ilden katılımla uygulamaya konulan Kültürümüz En Büyük Miras projesi kapsamında eğitimler başladı.

Jandarmadan öğrencilere EBA üzerinden eğitim

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından öğrencilere EBA üzerinden trafikle ilgili eğitim verilirken, bazı öğrencilerde evlerinde ziyaret edilip kitap hediye edildi.

Masal gemisi projesi ile Türk ve Polonyalı çocuklar etkinlik yaptı

Aralarında Elazığ Ulukent Anaokulu'nunda bulunduğu Masal Gemisiprojesi kapsamında Polanyalı ve Türk öğrenciler online olarak bir araya gelip etkinlik yaptı.

Toplam 1288 haber.