Eğitim

Eğitim Haberleri

FÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Göktaş göreve başladı

Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş göreve başladı.

Elazığ'da Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da Okul Destek ve Sosyal Uyum Projesi'nden 140 çocuk faydalandı.

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) bünyesinde 2015 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi.

Çocuklar uzmanlar eşliğinde hem oyunlar oynuyor, hem de sınavlara hazırlanıyor

ELAZIĞ(İHA)– Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezinde çocuklar bir yandan eğitici oyunlar oynarken diğer yandan da sınavlara hazırlanıyor.

Rektör Demirdağ, 'Türkiye'nin parmakla gösterilen bir üniversitesiyiz'

Amaçlarının öğrencileri üniversiteye çekmek olduğunu belirten Fırat Üniversite (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Çok başarılı fakülte ve bölümlerimiz var. Pek çok alanda iddialıyız. Türkiye'nin parmakla gösterilen bir üniversitesiyiz' dedi.

FÜ Veterinerlik Fakültesi'nde yemin töreni

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veterinerlik Fakültesi'nde Covid-19 tedbirleri kapsamında yemin töreni gerçekleştirildi.

Elazığ'da deprem sonrası yıkılan okulların yerine 500 derslik

Elazığ'da 35 okulun hasar gördüğüne bunlardan ağır hasar alan 10'unun yıkımının yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük,2020-2021 yılları arasında da 500 dersliğin kente kazandırılarak hizmete alınacağını söyledi.

İlkokul Öğrencilerine Okuma Kitabı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Elazığ'da bulunan 34 bin 548 ilkokul öğrencisine tatillerinin daha güzel geçmesi için 'Arkadaş' adlı tatil ve etkinlik kitabı gönderildi. Kitaplar, öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.

Elazığ'da YKS, heyacanı!

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da binlerce öğrencinin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) başladı.

LGS Öncesi Tedbirler Alındı.

20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Lise Geçiş sınavı için kullanılacak olan tüm okul binalarımızdaki temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri tamamlandı.

Gürtürk'ten LGS Mesajı

Milli eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılan olan Lise Geçiş Sınavı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Gürtürk Başarıyı Ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK, TÜBİTAK 2004-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında, Malatya Bölge Sergisinde Birincilik Ödülü alan ve bölgemizi Ankara Final Sergisinde temsil etmeye hak kazanan proje danışman öğretmenlerine ve okul yöneticilerine Teşekkür Belgesi verdi.

LGS Sınavı 20 Haziran Cumartesi saat 09:30 ve 11:30'da!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimizin katılacağı "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav" 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ve 11.30'da iki oturumda gerçekleştirilecek.

Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi Açıldı

Elazığ Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi işbirliğiyle hayata geçirilen Mehmet Akif Ersoy Semt Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elazığ'ın Gururu Oldular!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, edebiyat, spor ve eğitim alanında Elazığ'ın yetiştirdiği başarılı yazar ve öğrencileri tebrik etti.

Semt Kütüphanesi Açıldı

Elazığ Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında Elazığ'a bir semt kütüphanesi daha kazandırıldı.

KPSS Öğrencilerine Destek

Eğitim - öğretim faaliyetlerine verdiği desteği sürdüren Elazığ Belediyesi, KPSS adaylarına yönelik genel tekrar derslerine ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda Eğitimci-Yazar Mehmet Eğit, sınavına girecek adaylarla buluşarak sınav öncesi Coğrafya genel tekrar dersi verdi.

Aziziye Kuran Kursundan Yanılmaz'a Teşekkür

Şehrin tüm mahallelerinde sosyal yaşam alanları oluşturan Elazığ Belediyesi, okul ve cami bahçelerinde de park yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Yanılmaz YKS'ye Girecek Öğrencilere Başarılar Diledi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girecek tüm öğrenciler için bir mesaj yayımlayarak başarılar diledi.

Toplam 1285 haber.