Eğitim

Eğitim Haberleri

İmam Hatiplerde Eğitim Ve Yapılanma

Elazığ Stratejik Araştırma Derneği tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Okullarındaki eğitim ve yapılanma arayışları konusunda çalıştay düzenlendi. ELSAD Başkanı Murat Erdoğan, uzun zamandan bu yana eğitimle ilgili bir çalışma gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, çalıştayın amacının Türkiye’de büyük bir hareket haline gelebilmek olduğunu söyledi.

Genç Doktorlar Göreve Hazır

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 28. Dönem mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı. 119 öğrenci Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle hekimlik yemini etti ve mezuniyet belgelerini aldı.

Turan da Aday Oldu

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turhan, rektör adayı olduğunu açıkladı. 12 Temmuz’da yapılacak rektör adayı belirleme seçimine katılacak olan Turhan, rektör seçilmesi durumunda gerçekleştirmek istediği hedeflerine ilişkin bilgiler verdi.

"Goncalar" 10 Yaşında...

Goncalar Solmasın Derneği 10 yaşında…Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ormanoğlu, 2006 yılından itibaren 20 bin çocuğa yardım ettiklerini ifade ederek, bir çok projeye imza attıklarını kaydetti. Ayrıca 5.olağan genel kurul’unu tamamlayan dernekte, yönetim kurulu’nda yer alan isimler de belli oldu.

Girişimcilik Eğitimi Sürüyor

Elazığ Belediyesi’nin EBEGEM bünyesinde yedincisini düzenlendiği KOSGEB Onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sürüyor. Kursiyerlere bugün TKDK İl Koordinatörü Ülkü Altundiş ile birlikte KOSGEB uzmanları hibe desteklerini anlattı.

Elazığlı Rektör Adayı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Elazığlı Prof. Dr. İsmail Bekci, rektörlüğe aday olduğunu duyurdu.

"Özel" Öğrencilerden Büyülü Gösteri

Özel Telepati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 13. dayanışma ve kaynaşma etkinliği gerçekleştirildi. Her yıl haziran ayının 2. haftasında gerçekleştirilen etkinlikte, özel öğrenciler tarafından sema gösterileri büyük beğeni topladı.

Öğrenciler İçin Tatil Zamanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da öğrenciler 2015-2016 eğitim-öğretim yılını tamamlayarak yaz tatiline başladı. Elazığ genelinde 8 bin öğretmenin görev yaptığı 495 okulda 134 bin öğrenci sabah erken saatlerde okullarına giderek karnelerini aldı. Elazığ’da Cumhuriyet İlkokulu’ndaki karne törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da katıldı.

Çemişgezek Geleneği Bozmadı

Tunceli'nin Çemişgezek İlçe Kaymakamı Harun Kazez, Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda başarılı olan öğrencilerle bir araya gelerek kendi telefonu ile selfie yaptı.

Fakültenin Temeli Atıldı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık binasının 1. etap temel atma töreni yapıldı. İnşaatın tamamlanmasının ardından 2017 yılında binanın hizmete açılması hedefleniyor.

Final Yaz Okulu Başlıyor

Elazığ Final Okulları Yaz Okulu 20 haziranda başlıyor. 2. dönem ise 25 temmuz- 19 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birçok branşta eğitimlerin verilecek yaz okuluna 4-12 yaş arası öğrenciler katılabilecek.

Atabay Elazığ'a Geldi

Türk Eğitim Derneği Genel Müdürü Sevinç Atabay Elazığ’a gelerek TED Elazığ Koleji Binasını gezdi. Bu yıl eğitim öğretime başlayacak okul hakkında bilgiler veren Atabay, Temmuz sonu itibariyle velililere okulun tanıtımının yapılacağını söyledi.

Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde senaryo gereği meydana gelen 7.4’lük depremde binadan, göle, kuyudan, dağa bir çok alanda mahsur kalanlar gerçeği aratmayan tatbikatla kurtarıldı. 4 ilin katıldığı tatbikatta 126 personelimiz görev aldı. İl Jandarma Komutanlığının kokuya duyarlı arama kurtarma köpeği “Arben” de aldığı eğitimin hakkını verdi.

Girişimciler Mezun Oldu

KOSGEB ile ASKON iş birliğinde düzenlenen girişimcilik kurslarının sonuna gelindi. Bugün yapılan mezuniyet töreni ile girişimci belgelerini alan kursiyerlere iş yeri açmaları durumunda hem ASKON hem de KOSGEB tarafından gerekli destekler verilecek.

İktisatçılar Kep Attı

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Fırat Kültür Park’ta yapıldı.

Genç Sağlıkçılar Mezun Oldu

Fırat Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Mustafa Temizer Konferans Salonunda yapıldı.

Bölge Toplantısı Yapıldı

Genç Birlik Bölge İstişare Toplantısı Elazığ’da yapıldı. Toplantıya Genç Birlik Genel Başkanı Ahmet Öznaneci, yönetim kurulu üyeleri ve bölge illerden temsilciler katıldı.

Sertifikalarını Aldılar

Elazığ’da "Kadın Eli Değdi, Sebze Kurudu, Domates Un Oldu” eğitimine katılan 25 kadın üreticiye sertifika verildi.

Bilim Fuarı İlgi Gördü

Cumhuriyet Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı. Fuarda, bilim teknoloji, matematik ve görsel sanatlar alanlarında öğrencilerin eserleri sergilendi. Sergide Nafiye Akdoğan isimli işitme engelli öğrencinin yaptığı resimler ilgi odağı oldu.

Toplam 1296 haber.