Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da ücretsiz dut fidanı dağıtılacak

Elazığ'da ipek böcekçiliği yapan veya yapmayı planlayan çiftçilere 6 bin 512 adet ücretsiz dut fidanı dağıtılacağı bildirildi.

Tarihi Kapalı Çarşıda Ramazan hazırlığı başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşı'sında esnaf, hazırlıklara başladı.

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' hizmete girdi

Elazığ'da 'Hayme Ana Kadınlar Semt Pazarı' projesi, Hilalkent Sosyal Hizmet Binası'nda hizmete girdi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir'

Elazığ'ın özellikle son yıllarda marka yatırımlarla dikkat çektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'Elazığ hem jeopolitik konumu hem de avantajları bakımından yatırımlar açısından çok cazip bir şehir' dedi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Kamu taahhüt sektörünün sorunları Türkiye gündemine taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan'ın hafta içerisinde TOBB ve Elazığ Valiliğine sunduğu kamu taahhüt sektörü sorunları ve çözüm önerileri raporu, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye takdim edildi. Başkan Hisarcıklığlu sosyal medya paylaşımı ile konuyu kamuoyu ile paylaştı.

Elazığ'da fahiş fiyat ve stok denetimleri

Elazığ'da valilik koordinesinde kurulan ekipler, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Vali Toraman'dan fahiş fiyat ve stok denetimi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimi gerçekleştirdi.

Başkan Arslan: 'Stoklarımızda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunuyor'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Asilhan Arslan, stoklarda yeterli miktarda ayçiçek yağı bulunduğunu belirterek, 'Sosyal mecralarda yaşanan asparagas haberin etkisiyle vatandaşlarımızın ayçiçek yağını ihtiyaçtan fazla alması stokları sıkıntıya sokarak, hem ihtiyaç dahilinde tüketim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek, hem de stokçuluk yapacak art niyetli kişilerin önünü açacaktır. Vatandaşlarımızdan öncelikli ricamız; ihtiyaçları kadar tüketim yaparak piyasaların seyrini ve tedarik zincirini bozmayacak şekilde ihtiyaçları kadar ürün almalarıdır' dedi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Bölgede yaklaşık 20 milyar dolar değerinde 35 milyon tonluk bakır rezervi var'

Elazığ'da MTA tarafından bulunan Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yatakları hakkında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, İçindeki diğer madenlerle birlikte buradaki 35 milyon tonluk yataktan yaklaşık 12 milyar dolarlık bir gelir hedeflenmekte. Devam eden sondajlarla birlikte başka yataklar da olacaktır dedi.

Elazığ'da öğrenciler okuyup meslek öğrenerek okul harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesindeki kuaför ve güzellik merkezi bölümünde öğrendiklerini hayata geçirerek okul harçlıklarını çıkarıyor.

Elazığ'da 'Çedene kahvesinin' tescillenmesi üreticiyi sevindirdi

'Çedene kahvesinin' Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenerek Elazığ mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alması kahve üreticilerini sevindirdi.

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ'da gerçekleşti

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ ev sahipliğinde gerçekleşti.

Elazığ'da TSO Başkanı Arslan, '42 ana başlıktaki 250 aksiyonumuzun her biri şehrimizin ve ticaretimizin gelişmesine odaklıdır'

TOBB Akreditasyon sürecinde öncelikle üyelere, Elazığ'da ile iş dünyasına değer üretmek ve bunu sürdürülebilir kılmak için gayret gösterdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, '42 ana başlıktaki 250 aksiyonumuzun her biri şehrimizin ve ticaretimizin gelişmesine odaklıdır' dedi.

Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunduğu ilçede vatandaşlar heyecanlı

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından Elazığ'da yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulundu. Değerlendirmelere göre bulunan maden rezervlerin toplam piyasa değerinin miyarlarla dolar olduğu belirtildi.

Başkan Arslan 'İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz'

Maden ilçesi bölgesindeki maden sahasıyla ilgili tüm alanda kamuoyunu bilgilendirdiklerini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İhale tarihini vekillerimizin de araya girmesi ile 04 Nisan tarihine kadar uzatarak ihtiyaç duyduğumuz çok önemli bir zaman kazandık. Şimdi bu zamanı en iyi şekilde kullanıp ihale tarihine kadar hazır olmak istiyoruz. İlimiz için tarihi bir dönem noktası olan bu yatırımı şehrimize kazandırmak istiyoruz' dedi.

Eski telefonlardan koleksiyon yaptı

Elazığ'da ikinci el telefon alım satım işi ile uğraşan Yakup Bulut, son 20 yılda çıkan telefonları toplayarak iş yeri ve evinde sergilemeye başladı. Koleksiyonunda yaklaşık 250 cep telefonu bulunan Bulut, ürünleri satın almak isteyenleri eli boş gönderiyor.

Önce alışveriş yaptılar, sonra denetlediler

Gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesinin ardından Elazığ'da zabıta ekipleri, zincir marketlerde indirimin ürünlere yansıtılıp yansıtılmadığını denetledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, Başkan Şerifoğulları hemen faaliyete geçirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında' belediye başkanlarına 'Su tüketim bedelindeki KDV oranından yüzde 7 indirim yapın' açıklamasının ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kent genelinde sudaki KDV oranında yüzde 7 indirim yaptıklarını açıkladı.

Toplam 1146 haber.