Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Akdeniz'deki yangınlar bitki çaylarının fiyatını artırdı

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlü tutmak için bitki çaylarına yöneldi. Bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınların bitki çaylarının fiyatını artırdığı öğrenildi.

Şeker pancarının tarladan sofralara uzanan tatlı yolculuğu

Türkiye'nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Elazığ'da, pancarın şekere yolculuğu başladı.

Altınla beraber sahtesi de arttı, kuyumcular başkanı uyardı

Dönem dönem sahte altınla karşılaştıklarını dile getiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, 'Teknoloji o kadar gelişti ki sahteyi, gerçek altından ayırmamız çok çok zor oluyor' dedi.

Teknosa'nın yeni Elazığ mağazası açıldı

Türkiye'nin en yaygın mağaza ağına sahip teknoloji perakende şirketi Teknosa, Elazığ'daki mağazasını bir AVM'ye taşıyarak extra formatıyla büyüttü.

Kuraklık şeker pancarını da vurdu, üretim yüzde 8 azaldı

Elazığ'da şeker pancarı üretimi kuraklıktan dolayı yüzde 8 azalırken, fabrikanın 310 bin ton olarak belirlediği kota, bu sene 250 bin tona kadar düştü.

Balığa rağbet arttı

Et ve tavuk fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları balığa yöneltti. Elazığ Kapalı Çarşı'da hamsinin kilosu 25, istavritin 20 ve mezgitin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da küçük bir dükkanda toner kartuş imalatı yapan Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 kişiye istihdam sağlayan ve yerli toner üreten Tekin, aynı zamanda atık tonerleri de toplayıp kullanıma geri kazandırarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Antalya'da Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi

Antalya'da devam eden Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtımını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Antalya'da yaşayan Elazığlılarla bir araya geldi.

Gramla satılıyor, kilogram fiyatı dudak uçuklatıyor

Elazığ'da bir hektar alan üzerinde ekimi yapılan ve kilogramı 30 ila 60 bin lira arasında değişen safran bitkisinin hasadına başlandı.

YÖREX'te Elazığ rüzgarı

Antalya'da 20 Ekim'de başlayan ve yoğun katılımla devam eden Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ TSO ortaklığında açılan Elazığ standında ülke dışından ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerle iş birliği görüşmeleri devam ediyor.

Elazığ'da depremzedeler yeni konutlarına kavuşuyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçelerde yapımına başlanan konutlar tamamlandı. Palu ve Kovancılar ilçelerinde hak sahibi olan 526 depremzede çekilen kura ile yeni konutlarına kavuştu. Bununla birlikte son 2 hafta içinde bin 683 konut hak sahiplerine teslim edilmiş oldu.

Elazığ yöresel ürünlerine İzmir Fuarında büyük ilgi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir'de 'Kız Kardeşim' projesi kapsamında düzenlenen yöresel ürünler fuarında Elazığ ürünlerine büyük ilgi gösterildi.

FKA, 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli'yi tanıtacak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) açacağı stantta, Antalya'da 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Bingöl, Elazığ, Malatya ve Elazığ illerinin tanıtımını gerçekleştirecek.

ETSO'da ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından ekim ayı meclis toplantısı düzenlendi.

Elazığ'da 788 kişinin başvuru yaptığı TYP kura çekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Toplum Yararına Programlar' kapsamında işe alınacak 22 asil 11 yedek personel için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da çiftçilere yüzde 75 hibeli sarımsak tohumu dağıtıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde 7 üreticiye yüzde 75 hibe destekli sarımsak tohumu ve ekipman dağıtımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da mini terminal binası tamamlandı

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen mini terminal binasının yapımı tamamlandı.

Elazığ'da 4 bin dönümlük alanda silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yıllar önce kuruyan Murat Nehri'nin yatağını tarım alanına dönüştüren çiftçiler, yaklaşık 10 bin dönümlük arazinin 4 binlik dönümünde ektikleri silajlık mısırda hasada başladı.

Elazığ'da ikinci ürün olarak sarımsak ekimi gerçekleştirildi

Elazığ'da sarımsak yetiştiriciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması kapsamında başlatılan projede 2021 yılının ilk ekimi bugün gerçekleştirildi. Projede 24 çiftçinin 120 dekar alan üzerinde sarımsak yetiştirmesi hedefleniyor.

Toplam 1146 haber.