Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Başkan Alan, 'Başarı çıtamızı sürekli yukarıya taşıyacağız'

2024 yılı içerisinde, başta istihdam olmak üzere, ihracatı artırmak için seferber olacaklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Bu konuda 4 ilkemiz ve hedefimiz var. Bunlar yatırım, istihdam, üretim ve ihracat. Kim ne derse desin, kim şehrin semalarına ne kadar negatif duygular saçarsa saçsın, başarı çıtamızı sürekli yukarıya taşıyacağız' dedi.

ETSO Başkanı Alan: ''Kovancılar üretim üssü olacak''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kovancılar ilçesini ziyaret ederek ilçede yapılacak ve bölge yatırımcılarına önemli avantajlar sağlayacak Karma Organize Sanayi bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ETSO heyeti Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

Listede kötü, ekonomide güçlü: Kayısı 112 ülkeye ihracatla 450 milyon dolar kazanç sağlıyor

Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.

ÇKS kayıtlarında son gün 2 Ocak

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt için son günün 2 Ocak olduğunu bildirdi.

Elazığ TSO Başkanı Alan, 'Asgari ücret, hem işçi hem de işvereni mutlu etmeli'

Asgari ücretin hem işçiyi hem de işvereni mutlu etmesi gerektiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Komisyonun asgari ücreti belirlerken işçilerin ve toplumun beklentilerine uygun olması ile birlikte işverenlerin de beklentileri dikkate alınarak belirlenmesini istiyoruz' dedi.

Elazığ TSO, Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi'ne katıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO), Girne'de gerçekleştirilen 4. Liderlik Akademisi ve Yönetim Kongresi'ne katıldı.

Elazığ'daki araç mezarlığında 500 milyonluk servet çürüyor

Elazığ'da çeşitli sebeplerden dolayı trafikten çekilen yüzlerce araç ve motosiklet yediemin otoparkında sahipleri tarafından alınamadığı için çürümeye yüz tutuyor. Havadan çekilen görüntüler araç mezarlığını anımsatırken, araçlar arasında lüks otomobillerin ve iş makinelerinin de bulunması dikkat çekiyor.

Avukat Gök: 'Fatih Terim'in de başta olmak üzere bu işe aracı olan kimler varsa muhakkak bu yargılama süreci içerisinde olması lazım'

Kamuoyunda 'Fatih Terim Fonu' olarak adlandırılan dolandırıcılık olayında Seçil Erzan'ın yargılandığını aktaran avukat İbrahim Gök, 'Bu işe alet ve aracı olan da suçu işleyenlerle aynı pozisyondadır. Bunu hukuk açısından böyle değerlendirmek gerek. Fatih Terim'inde başta olmak üzere bu işe aracı olan kimler varsa muhakkak bu yargılama süreci içerisinde olmaları lazım' dedi.

Elazığ'da yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlarda yerini aldı

Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ'da bal süzme makinesi dağıtım programı düzenlendi

Elazığ'da üreticilere yönelik bal süzme makinesi dağıtım programı düzenlendi.

Sosyal Zincir, Elazığ TSO'da üreticilerle buluştu

Sosyal Zincir oluşumu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) ev sahipliğinde üreticiler ile bir araya geldi.

Elazığ'da 'Anadolu Buluşmaları' etkinliği

Türk Çimento tarafından 'Anadolu Buluşmaları' etkinliğinin 7'ncisi Elazığ'da gerçekleştirildi.

ETSO Başkanı Alan: '125 işletmemize 8 milyon 400 bin lira hibe kazandırdık'

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleşen hibe programının imza töreni Elazığ TSO Vali Murat Zorluoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Bu cam sayesinde doğal gazda yüzde 40'a yakın tasarruf sağlanıyor

Havaların soğuması doğalgaz tasarruf yöntemlerini gündeme getiriyor. Özellikle çift cam ritüeli ile 800 santigrat derecede ısıtılarak oluşturulan temperli ısıcamlar, kış aylarında yüzde 40'lara kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.

Elazığ Galericiler Sitesi Başkanı Yıldırım: ''Yıl sonuna kadar araç piyasasında yüzde 20 düşüş bekliyoruz''

Elazığ'da Galericiler Sitesi Başkanı Ahmet Yıldırım, araç piyasasının yıl sonuna kadar yüzde 20'lik bir düşüş yaşayacağını belirterek, araç alacak vatandaşların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söyledi.

Kuyumculardan vatandaşlara altın tavsiyesi, 'Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemiyoruz'

Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemediklerini belirten Elazığ kuyumcularından Ömer Faruk Saydam, Yaklaşık olarak bin 800 seviyelerine gelebilir. Tabi savaş durumları hariç. Ama yılbaşından sonra altın fiyatlarının tekrardan 2 bin lira üzerinde olacağını tahmin ediyoruz' dedi.

Elazığ'da 125 bin ceviz ağacında hasat başladı

Elazığ'da kent genelinde bulunan 125 bin ceviz ağacında hasat başladı.

ETSO Başkanı Alan: ''TOGG'u bünyemize katmanın gururunu yaşıyoruz''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet aracı olarak kullanacağı, Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, odaya teslim edildi. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan TOGG ile ilgili izlenimlerini paylaştı.

Toplam 1146 haber.