Gündem

Gündem Haberleri

FIRAT EDAŞ, ELAZIĞ’I YATIRIMLARIYLA AYDINLATIYOR

Fırat EDAŞ, Elazığ’ın merkez beldelerinden Yurtbaşı beldesine kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefi doğrultusunda 6,1 milyon lira yatırım gerçekleştirdi.

ÇORLU TSO HEYETİ ELAZIĞ’DA…

2019 yılında Elazığ TSO ile “Kardeş Oda Protokolü” imzalayan Çorlu TSO heyetinin üç gün sürecek Elazığ programı Elazığ TSO ziyareti ile başladı. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzetin Volkan başkanlığındaki Çorlu TSO heyetini ağırlayan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile her iki Odanın profesyonelleri Akreditasyon değerlendirme ve kıyaslama çalışması gerçekleştirdi…

Elazığ'a has baharatlar vatandaştan tam puan alıyor

Elazığ'a has baharatlar hem ürün çeşitliliği bakımından hem de lezzet acısından vatandaşın ilgisini çekiyor. Kente has yedi türlü baharatı en çok rağbet gören ürünlerin başında geliyor.

BAŞKAN ARSLAN KIRGIZİSTAN ZİRVESİNE KATILIYOR

Son dönemde gerek ticari ve gerekse kültürel ilişkiler anlamında olumlu yönde gelişmeler yaşadığımız Kırgızistan Cumhuriyeti ile Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat OKTAY ve beraberindeki heyet üyelerinin Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek olan İş Forumu programı ve ardından gerçekleşecek olan heyetler arası Yuvarlak Masa Toplantısına Türkiye’den davet edilen 16 katılımcı arasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’da bulunuyor.

Elazığ'da 'Harput Kısa Film Festivali' gerçekleştirilecek

Elazığ'da, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Elazığ Valiliği tarafından ilk 'Harput Kısa Film Festivali' gerçekleştirilecek. Ülkenin her yerinden yüzlerce eserin katıldığı belirtilen yarışmada jüri başkanlığını yapımcı, yönetmen ve senarist Osman Sınav'ın, üstlendiği kısa film dalında jüri üyeleri arasında oyuncu Ahu Türkpençe, yönetmen ve senarist Raşit Çelikezer, oyuncu Mehmet Çepiç ve sanat yönetmeni Natali Yeres yer alıyor.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan 06 Eylül 2021 tarihinde başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı nedeniyle yayınladığı mesajında “Büyük bir heyecanla başlayan 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı'nın ülkemiz, çocuklarımız, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim. İnanıyorum ki yeni döneme yüz yüze eğitimle, okulla başlamak hepimize iyi gelecek” dedi.

Sürücülerin aldığı riskler hemzenin geçitlerde kazaya neden oluyor

Dünyanın her yerinde hemzemin geçit kazalarının aynı sebepten dolayı meydana geldiğini belirten Bölge Trafik Şube Müdürü Cengiz Yeğen, sürücülerin aldıkları riskler sonucunda 20 katarlı bir trenin durmasının mümkün olmadığını ve en büyük önlemin sabır olduğuna dikkat çekti.

BÜYÜK ZAFERİN 99. YILI KUTLU OLSUN

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan ARSLAN, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu tarihi günün, milletimizin bağımsızlık ve bir arada yaşama iradesinin en net ifadesi olduğunu vurguladı.

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Elazığ'da 30 Ağustos Zafer Bayramının 99'uncu yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Elazığ'da referanduma gidilen köyden 'evet' çıktı

Elazığ'da mahalle olmak için referanduma giden Aşağı Demirtaş köyü sakinlerinden 146'sı evet, 12'si ise hayır oyu kullandı.

Eğitim sektörü sorunları istişare toplantısı yapıldı

Elazığ TSO eğitim sektörü temsilcilerinin yer aldığı Kurs-Der üyeleri Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Kurs-Der Başkanı Veli Aksu başkanlığında bir araya geldi. Elazığ TSO Meslek Komiteleri Çalışma İhtisas Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Aksu, üye sorunlarının tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda özel öğretim kurumları istişare toplantısının geniş katılımla ve son derece verimli geçtiğini ifade etti...

Hizmetler Sektörüne Sağlanan Devlet Destekleri Yeniden Revize Edilmelidir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, hizmetler sektörüne yönelik sağlanan Devlet Desteklerinin yeniden revize edilerek sektörün ihracata özendirilmesi ve ihracat potansiyelinin yükseltilmesi için öneri raporunu TOBB’ye sundu. Başkan Arslan raporda iş dünyasına verilen Hususi Pasaport şartlarının hafifletilmesi ve hizmetler sektörüne yönelik Devlet Desteklerinin sadeleştirilerek uygulanabilir hale getirilmesini talep etti

Milli sporcuların burslu okuması için Elazığ'a 8 kontenjan verildi

Milli sporcuların yüzde 100 burslu okuması kapsamında Özel Eğitim Derneği (ÖZDER) ile yapılan protokol kapsamında Elazığ'a 8 kontenjan verildi.

TEKNOVA OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ TSO'da gerçekleştirildi

TEKNOVA OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Elazığ TSO) gerçekleştirildi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayram Mesajı

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayram mesajı yayımladı.

Elazığ Kapalı Çarşı'da bayram yoğunluğu

Elazığ'da Kurban Bayramı öncesi tarihi Kapalı Çarşı'da alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

Harput'ta atlı jandarma timlerine yoğun ilgi

Elazığ'ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'nde görev yapan atlı jandarma timleri, vatandaşlar tarafında büyük ilgi görüyor.

Vali Yırık, trafik kazası olan bölgelerde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kent genelinde trafik kazası meydana gelen yollarda incelemelerde bulundu.

Kalbine yenik düşen doktor son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Uzm. Dr. Mehmet Ragıp Ekmen (32), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Toplam 5341 haber.