Gündem

Gündem Haberleri

Depremden etkilenen köyleri gezen Kaymakam Şahin: 'Devletimiz burada vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını giderecektir'

Bingöl Kiğı'da meydana gelen depremden etkilenen komşu şehir Elazığ'ın Karakoçan ilçesine başlı köyleri gezen Kaymakam Abdullah Şahin, 'Gerekli konaklama, çadır kurulumu ihtiyaçlarıyla ilgili arkadaşlarla istişarelerimizi yaptık. Allah'ın izniyle devletimiz burada vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını giderecektir' dedi.

Kayık kolonu gören rektörden tepki: 'Allah'ım bu binayı yapan müteahhidi sana havale ediyorum'

Elazığ depreminde orta hasar alan Fırat Üniversitesi'nde bir binayı güçlendirilmek için kolonları incelendiğinde bir kolonda ciddi bir hata ortaya çıktı. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 'Allah'ım üniversitemizde bu binayı yapan müteahhidi sana havale ediyorum' diyerek tepki gösterdi.

Başkan Şerifoğulları: 'Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz'

Elazığ'ın uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu projeleri hayata geçirmek adına çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğuları, 'Bu kadim şehrin her sorununu bertaraf edebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz' dedi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi yapılıyor, yıl sonuna hizmete girecek

Elazığ'da belediye tarafından ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanılan Şehit Fethi Sekin Külliyesi inşasının hızla devam ettiği bildirildi.

Elazığ'da Jandarma Teşkilatının 182. kuruluş yıl dönümü

Jandarma Teşkilatının 182. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Elazığ'da tören düzenlendi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Yarın önümüzün kesilmesi ihtimali olan ürünlerin hepsinde yüzde yüz yerlilik diyoruz'

Yerli ve milliliğin önemine değinen Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 'Asıl önem verdiğimiz konu, stratejik ve teknolojik derinliği ile yarın önümüzün kesilmesi ihtimali olan ürünlerin hepsinde yüzde yüz yerlilik diyoruz. Bu konuda tavizimiz olamaz' dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Gücü olmayan ve kullanmayan milletler ayakta kalamaz'

Amaçlarının bilim ve teknolojide yenilik kapasitesini yükselterek ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesinde bir üst ligde olmasını sağlamak olduğunu belirten Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 'Son dönemlerde AR-GE ve teknoloji yatırımlarına ayrılan kaynak hatırı sayılır miktarda arttırıldı. Bugün 750'yi aşkın projemiz var. Bunun yarısından fazlasını son 5 yıl içerisinde başlattık' dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir: 'Savunma sanayi alanı başta olmak üzere sanayinin diğer alanlarında yetkinlik oluşturmak istiyoruz'

Elazığ'a gelen Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 'Savunma sanayi alanı başta olmak üzere sanayinin diğer alanlarında yetkinlik oluşturmak istiyoruz' dedi.

Harput'un tarihi dijital ortama taşındı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi Harput, sanal ortama taşındı.

Elazığ'da acemi erler yemin etti

Elazığ'da vatani görevini yapan acemi erler, düzenlenen törenle yemin etti.

BORÇ YAPILANDIRMASI RESMİ GAZATEDE YAYINLANDI

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, 09 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden yapılandırılacak. Son yapılandırmadan yararlanan ancak borcunu zamanında ödeyemeyenler de yapılandırmadan yararlanabilecek.

AFAD'dan 5.3'lük depremin hak sahipliği için müracaat açıklaması

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Elazığ'da meydana gelen 5.3'lük deprem sonrası hak sahipliği işlemleri için 60 günlük müracaat süresi verildiğini bildirildi.

Elazığ Derviş Ali Camii'nin temeli atıldı

Elazığ'da depremde hasar gören camilerin yenilerinin yapımı sürerken, Derviş Ali Camii'nin de temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

Başkan Şerifoğulları, 'Şehrimizin bugünü ve geleceği için aşkla ve gayretle hizmet üretmeye devam ediyoruz'

Daha kaliteli, yaşanabilir bir şehir hedefiyle şehrin dört bir yanına adil hizmet götürme noktasında mahalle ziyaretlerini önemsediklerini belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Şehrimizin bugünü ve geleceği için aşkla ve gayretle hizmet üretmeye devam ediyoruz' dedi.

Elazığ'dan İsrail'e tepki, Filistin'e destek sürüyor

Elazığ'dan İsrail'e tepkiler sürerken Filistinlilerede dua edilerek destek sürüyor.

Elazığ'da gençlerden 'Meşaleli Ay Yıldızlı' 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da eş zamanlı olarak saat 19.19'da İstiklal Marşı okundu. Elazığlı gençlerin oluşturduğu 'meşaleli ay yıldızlı' koreografi havadan görüntülendi.

Elazığ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Elazığ'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, pandemi nedeniyle sosyal mesafeye dikkat edilerek sade bir törenle kutlandı.

Vali Yırık,'45 milyon 500 bin TL ile en fazla pay alan iller arasındayız'

KÖYDES kapsamında standartlarının yükseltilmesi, medeni ve müreffeh şekilde hayatların devam ettirilmesi, hayat kalitesinin yükseltilmesi için ödenekler tahsis edildiğini belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'İlimiz 45 milyon 500 bin TL ile en fazla pay alan iller arasındadır' dedi.

GENÇLERİMİZ ATA’SININ EMANETİNE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAKTIR

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Arslan mesajında, “Ulus olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 102. yıldönümünün büyük gururu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Toplam 5341 haber.