Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Elazığ'da Halaylı Çiftetellili Sahur

Elazığ’da bir araya gelen vatandaşlar sahurda davul ve klarnet eşliğinde halay çekip, çiftetelli oynadılar. Kısa adı EFTUD olan Elazığ Folklor Turizm Derneği ve Musiki Konservatuarı Folklor Derneği’nin düzenlendiği 4. Geleneksel Sahur Alayı’na yaklaşık 200 kişi katıldı.

İHH Çocukları Sevindirdi

Elazığ İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Dünya Yetim Günü kapsamında dejavantajlı çocukları Bilim Merkezi’nde ağırladı. Çocuklar merkezde bilimsel faaliyetlerin gerçekleşme aşamaları ve deneysel faaliyetleri heyecanla incelediler.

Mukaddes Örtüye Yoğun İlgi

Kâbe-i Şerifin kapısına ait tek parça halindeki mukaddes 3 örtüsünden birisinin sergilendiği Elazığ Kültür Park Camii, Ramazan ayında ziyaretçi akınına uğruyor. Ayrıca Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri de vatandaşların yoğun katılımlarıyla devam ediyor.

Haydi Resim Kursuna...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tarafından Halka Açık Resim Kursları Düzenleniyor.

Dabakhane Mescidi'nde Restorasyon

Harput’un sahip olduğu binlerce yıllık mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefi ile Harput’ta çeşitli çalışmalar yürüten Elazığ Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu, Dabakhane Mescidi’nin onarım ve restorasyonuna başladı. Mescidin kısa sürede restore edilip turizme kazandırılması hedefleniyor.

Adab-ı Muaşeret Açıldı

Adabı Muaşeret Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği açıldı. Dernekte eğitim faaliyetleri, sosyal yardım ve dayanışma hizmetleri verilecek.

"Geleceğimiz Çocuklar"

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğümüz tarafından hazırlanılan “Geleceğimiz Çocuklar ” isimli ÇOGEP projesi kapsamında Çanakkale ve İstanbul illerine gezi programı düzenlendi.

Hastalar Buluşması...

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Medical Park Elazığ Hastanesi’nde obezite tedavisi gören hastalar Elazığ’da bir araya geldi.

Fetih Konseri

İstanbul’un fethinin 563. yılında Elazığ'da, Devlet Türk Müziği Korosu'nun konseriyle anıldı. Elazığ’da, İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü dolayısıyla Devlet Türk Müziği Korosu tarafından konser verildi.

Final Programı İle Sona Erdi

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları gerçekleştirilen Final Programı ile tamamlandı. Gecede programa yurt içinden ve yurt dışından gelen şairlerin ses verdiği şiir dinletisi gerçekleştirildi.

"Ali Şir Nevai ve Türkçe" Konulu Panel

Elazığ’da 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında “Ali Şir Nevai ve Türkçe” konulu panel düzenlendi.

Mehteran Takımı Eşliğinde Yürüdüler

Elazığ’da 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları geleneksel şairler yürüyüşü ile başladı. Mehteran Takımı eşliğinde Gazi Caddesi’nden İzzetpaşa Meydanı’na kadar şairler, protokol ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdü. Hazar Şiir Akşamları programları kapsamında ayrıca bugüne görsel tasarımlar sergisinin açılışı da yapıldı.

Etkinliğin 3.'sü Düzenlenecek...

3. Sivrice Yamaç Paraşütü ve Bisiklet Yarışı Festivali 28-29 mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde profesyonel sporcuların ve halkın katıldığı bisiklet yarışması ve Hazar Baba dağında yamaç paraşütü ve tandem organizasyonu yapılacak.

Tarihi Mirasın Korunması Hedefleniyor

Harput’un binlerce yıllık tarihi mirasının korunması ve geleceğe taşınması çalışmalarına ışık tutmak amacıyla “Harput’ta Tarihi Mirasın Korunması ve Restorasyonu Sempozyumu” düzenleniyor.

Şimşirgil Elazığ'a Geliyor

İstanbul’un fethinin 563. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında tarihin tozlu sayfalarını farklı bakış açısıyla irdeleyen ünlü Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Elazığlılarla buluşacak. Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde, 28 Mayıs Cumartesi günü, saat 20.00’de düzenlenecek programa, Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı da konseriyle renk katacak.

26-29 Mayıs'ta Yapılacak

23 yıldır düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu yıl 26-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Hazar Şiir Akşamları’na Türkiye’den 14 şair ile 12 panelist, yurtdışından ise 18 şair ve 1 panelist katılacak. 23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları bu yıl, Türkçenin bilim ve sanat dili olarak varlığını sürdürmesi yönündeki çalışmaları ile asırlara hitap eden Türk dünyasının ünlü şair ve düşünürü Ali Şir Nevai anısına düzeniyor.

Antalya'da Elazığ Rüzgarı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kültür konserleri kapsamında Enver Demirbağ’ı Anma Gecesi düzenledi. Gecede merhum sanatçı Enver Demirbağ’ın öğrencisi, TRT sanatçısı Muzaffer Ertürk konser verdi. Gecede Elazığ yöresine ait eserler seslendirildi.

Çalışmalarda Sona Gelindi

Elazığ Belediyesi KUDEB tarafından projelendirilen Harput Kale Hamamı Rölöve-Restitüsyon Restorasyon projelerine yönelik kazı çalışmalarında sona gelindi. Kazı çalışmaları doğrultusunda ait oldukları döneme ait önemli bilgiler veren çok miktarda sırlı, sırsız seramik kalıntılarına, künk, dolap ve kapı aksanı metal parçalarıyla, yapıda süsleme ögesi olarak kullanılan taş parçalarına ve Osmanlı, Selçuklu dönemine ait az miktarda sikkeye ulaşıldı.

Festival Sona Erdi

9.Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Türk Sineması’nın ustalarının ve davetlilerin yoğun katılım gösterdiği gecede ödüller sahiplerini buldu.

Toplam 1019 haber.