Sağlık

Sağlık Haberleri

İl Sağlık Müdürü Polat, 'En ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz'

Mobil Sağlık Ekipleri ile hastaların ayağına gittiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, '2 araç, bir doktor ve 5 sağlık personelinde oluşan ekiplerimiz ile en ücra köylerimize sağlık hizmeti götürüyoruz' dedi.

90 yaşındaki hasta torasentez işlemi ile sağlığına kavuştu

Zatürre tanısı ile hastanemize müracaat eden 90 yaşındaki kadın hasta USG eşliğinde torasentez işlemi ile sağlığına kavuştu.

Elazığ'da göz kontrolleri 'Tonometri cihazı' ile yapılmaya başlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kentte tek olan 'Tonometri Cihazı' kullanılmaya başlandı.

Elazığ Belediyesi tarafından GAMER personeline ilk yardım eğitimi verildi

Elazığ Belediyesi tarafından Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) personeline yönelik ilk yardım eğitimi ve bilgilendirme semineri düzenledi.

Prof. Dr. Aydın, 'Bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor'

Prematüre bebeklere kaliteli bir yaşam sunmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Aydın, 'Günümüzde teknolojinin gelişmesi, bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor' dedi.

Elazığ Belediyesi ve FÜ 'kuduz' semineri düzenleyecek

Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ve Fırat ÜniVet Öğrenci Topluluğu tarafından 'Kuduz Hakkında Bilgileniyorum' semineri düzenlenecek.

Elazığ'da otomobil ters döndü: 1 yaralı

Elazığ'da kaldırıma çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen kazada, bir kişi yaralandı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Dünya Diyabet Günü' etkinliği

Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde kurulan stantta, vatandaşların kan şeker ölçümleri yapıldı.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Gürok: '2018 yılından sonra uyuz vakasında ciddi bir artış vardı'

Uyuz vakasında artışların yeni bir artış olmadığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Neşe Göçer Gürok, 'Biz bunu 2018 yılından itibaren fark ediyorduk. 2018 yılından sonra vaka artışında ciddi bir artış vardı. Bu 2019, 2020 ve 2021 yıllarında da devam etti. Bu yılda etkisini sürdürüyor. Artış olarak önceki yıllara göre benzer bir artış olarak görülse de kamuoyunun da gündeme getirmesiyle daha fazla bir farkındalık oluştu dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde akademik yükselme ve cübbe töreni

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde akademik yükselme gösteren doktorlar cübbelerini törenle giydi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 79 aşının 19'u gebelik ile sonuçlandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 'Tüp Bebek Merkezi' açılışında bilgi veren Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, Faaliyetlerimize 28 Mart tarihinde ilk aşılamayı yaparak başladık ve şuanda aşılama dediğimiz İntrauterin İnseminasyon işlemi 76 adet yapıldı. Bunun 19'u gebelik ile sonuçlandı' dedi.

İç Hastalıkları Uzmanı Yalçınkaya: ''Mevsim geçişlerinde en çok etkilenenler çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlardır''

İç Hastalıkları Uzmanı Asena Serap Yalçınkaya, 'Bildiğiniz gibi hava sıcaklıkları bir artmakta bir azalmakta. Gündüz gece farkları aralıkları oldukça artmakta tabi buda bizim üst solunum yolu enfeksiyonlarını tetikleyen olarak karşımıza çıkmaktadır. Mevsim geçişlerinde en çok etkilenenler çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlardır dedi.

Uzm. Dr. Bulut: ''Kalp krizinde olduğu gibi tansiyon hastalığında da yaş düşmeye başladı''

Tansiyonun çok önemli bir konu olduğunu belirten kardiyoloji uzmanı Musa Bulut, ''Kalp krizine, böbrek yetmezliğine ve beyin kanamasına neden olabilir. Tansiyonu tedavi ederken kişiye göre, yaşa göre tedavi edilmelidir. Ne yazık ki kalp krizinde olduğu gibi tansiyon hastalığında da yaş düşmeye başladı''

Havalar soğudu, vatandaşlar aktarlara akın etti

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Tümör yemek borusunu tıkamıştı, aylar sonra kana kana su içmenin tadını çıkardı

Yemek borusu tümörü teşhisi konulan bir hasta, tümörün yemek borusunu tıkaması nedeniyle su dahi içemiyordu. Genç kadın hasta, geçirdiği başarılı ameliyat sonrası aylar sonra kana kana su içip normal beslenmeye başladı.

Parmağına yüzük sıkıştı, yardımına itfaiye koştu

Elazığ'da bir adamın parmağına sıkışan yüzük, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı.

Prof. Dr. Demirel: ''Sepsis dünya üzerinde her beş ölümden birinin sebebidir''

Fırat Üniversitesi Hastanesi Eğitim Birimi tarafından Dünya Sepsis Günü dolayısı ile bir konferans düzenlendi.

Op. Dr. Gökhan Özer: ''Vücut ağrıları kulak ardı edilmemeli, tümör olabiliyor''

Ortopedik tümörün kendini şişlik ise ağrı şeklinde gösterdiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gökhan Önce, 'Bu iki özelliği kulak ardı etmemek lazım. O yüzden geç kalınırsa sadece cerrahi olarak halledilecek bir işlem yerine kemotarapi, radyoterapi ve cerrahi gibi bir noktaya gelip o ilk baştaki ameliyat kadar iyi bir sonuç da alınamabili' dedi.

Emniyet müdürü 112 kez kan bağışı yaparak rekor kırdı

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından, 112 tam kan bağışı yaparak Elazığ rekoru kıran Keban İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ateş'e teşekkür plaketi verildi.

Toplam 991 haber.