Sağlık

Sağlık Haberleri

"Uygulamanın Sona Ermesini İstiyoruz"

KAMU SAĞLIK-SEN süt izni kullananlardan ek ödeme kesintisi yapılacağına dair işlemin iptalini istedi.

Bayramda Doğru Beslenme

Ramazan bayramında nasıl besleneceğiz? Ramazan ayında vücudun su kaybına uğramasını nasıl telafi edeceğiz? Medical Park Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Keskinkılıç, bayramda nasıl beslenmemiz gerektiğini anlattı.

Çareyi Medical Park'ta Buldu

Özbekistanlı Aüxojaeva Munisa adlı kadın, kilolarından kurtulmak için Elazığ’a geldi. Özbekistan’da yaşayan ve 128 kilogram ağırlığında olan 30 yaşındaki Aüxojaeva Munisa, zayıflamak için Medical Park Elazığ Hastanesi’ne başvurdu.

Down Sendromlular İftarda Buluştu

Medical Park Hastanesi, çalışanlarını ve down sendromluları iftar programında bir araya getirdi. Programda davul ve klarnet eşliğinde down sedromlu çocuklar çaydaçıra gösterileri sahneledi.

Yeni Poliklinik Çalışmaları

Bölgeye hitap edecek olan 21 tane klas 1a ameliyathane bulunan, 37.500 metrekarelik FÜ Hastanesi’nin yeni poliklinik çaışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Binanın ameliyathaneler hariç şu anki maliyeti yaklaşık 38 milyon lira olarak açıklandı. Binanın sene sonu tamamıyla hizmete sokulması hedefleniyor.

Dr. Doğan'dan Tavsiyeler

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların iftar ve sahur yemeklerinde ağır ve yağlı gıdalardan kaçınması gerekiyor. Yemekleri uzun vadeye yaymak hazmın kolaylaşması açısından önemli. Özellikle sahurda karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmesi, acıkma hissini arttırıyor.Ayrıca yemek yenilebilecek sürede bol sıvı tüketin.

Ramazan'da Doğru Beslenme

Oruç tutmanın sağlık açısından faydalı olduğunu uzmanlar sık sık dile getiriyor ancak iftarda ve sahurda yediklerimize dikkat etmezsek önemli sağlık problemleriyle de karşılaşma ihtimalimiz var. Beslenme ve diyet uzmanları, ramazan öncesinde doğru sahur ve iftarı anlattı.

Sağlığına Kavuştu

Yaklaşık 3 yıldır kan hastalığı sebebiyle dalağı büyüyen Yurtbaşı Eski Belediye Başkanı Mustafa Deniz, başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Anadolu Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda hastadan yaklaşık 7 kiloluk dalak çıkartıldı.

Karataş Açıkladı...

Kamu Sağlık -Sen Genel Başkanı Ümit Karataş ;''Hemşire üyelerine haksız verilen ''UYARI'' Disiplin Cezasına karşı dava açtıklarını ve Kamu Sağlık -Sen olarak bu davayı da kazanarak her zaman üyelerinin yanında olduklarını bir kez daha gösterdiklerini'' ifade etti.

3 Yeni Modern Laboratuvar

Fırat Üniversitesi kendini yenilemeye ve büyütmeye devam ediyor. Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Öğretim üyelerinin emeği ile FÜBAP Altyapı Projesi kapsamında oluşturulan “Otomasyon, Robotik ve Elektrik Makinaları Laboratuvarları” öğrencilerin hizmetine sunuldu.

"124 Bin Hemşire Zor Durumda..."

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş Hemşireler Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

ÇEMATEM İnşaatı Sürüyor

Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi bünyesinde ÇEMATEM tedavi merkezi kuruluyor. Bakanlıktan onay alan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nin inşaatı sürdürülüyor. Merkezin yatırım maliyeti ise 1 buçuk milyon TL olarak açıklandı.

Hizmet Başladı

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Kardiyolojisi Kliniği’nde gebelere yönelik Fetal Ekokardiyografi uygulaması hizmetine başlandı.

Anadolu Hastanesi'nden Annelere Özel

Elazığ Anadolu Hastanesi anneler günü nedeniyle bütün annelere ücretsiz check-up yapıyor. Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerlisoy, dünyada karşılıksız olan tek sevginin anne sevgisi olduğunu ifade etti.

Dünya Astım Günü

Elazığ’da, “Dünya Astım Günü” nedeniyle astım hastalarına tarama testleri yapıldı. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları hastaları ziyaret ederek astıma karşı bilinçlendirdiler.

Doğan Anadolu Hastanesi'nde...

18 yıldır Elazığ’da yaşayan ve geçmiş dönemlerde Fırat Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Dahiliye Uzmanı Halil Doğan, Anadolu Hastanesi’nde göreve başladı. Doğan, Elazığ’da diyabet derneği kurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Hedef; 35 Bin Çocuk ve Yetişkin...

Elazığ’da aşılama oranının yüzde 98’lik oranla Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Vali Murat Zorluoğlu, bu seneki hedeflerinin 35 bin 200 çocuk ve erişkini aşılamak olduğunu söyledi.

Türkiye'de Sadece Belli Yerlerde...

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından hem Elazığ da hem de bölgemizde ilk defa “Çerçeve Yardımlı (stereotaktik) Beyin Tümörü (ur) operasyonu başarı bir şekilde yapıldı.

Elazığ'a 26. İstasyon

Elazığ’da merkez 13 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve 8 yeni ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. Ambulansların anahtarlarının şoförlerine törenle teslim edilmesinin ardından Şeyhacı köyündeki istasyon hizmet vermeye başladı.

Toplam 996 haber.