Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti verildi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 13 bin 600 aile ve 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti sağlandı.

Kaybolan köpeğini bulana 10 bin lira ödül verecek

Elazığ'da 17 gündür kayıp olan 'Lila' isimli köpeğini arayan Ebru Gür, köpeğini bulup getirene 10 bin lira para ödülü vereceğini belirtti.

Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: '4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi'nde 2 yaşındaki torunu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, 24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek dedi.

Elazığ polisi gençleri yalnız bırakmıyor

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Elazığ'da av koruma ve kontrol faaliyetleri sürüyor

Doğa Koruma ve Mili Parklar Elazığ Şube görevlilerince, bölgede av koruma ve kontrol faaliyetleri sürdürülüyor.

Özel İdare ve THK işbirliği ile model uçak eğitimi verilecek

Elazığ İl Özel İdaresi ve Türk Hava Kurumu arasında, model uçak eğitimi verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Kar yağmayan Hazarbaba Dağı, Off Road tutkunlarının durağı oldu

Elazığ'da bulunan Hazarbaba Dağı, yeteri kadar kar yağmayınca Off Road tutkunlarının durağı haline geldi. Araçların engebeli arazide ilerlemesi renkli görüntüler oluşturdu.

Depremin merkez üssünde dönüşüm sürüyor, 404 konutun kaba inşası bitti

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde dönüşüm sürüyor. Daha önce yapımı tamamlanan ve teslim edilen 305 konutun ardından, merkezde kentsel dönüşüm çerçevesinde başlanan 404 konutun inşasında yüzde 70 seviyesine gelindi. Ayrıca kentsel dönüşümün dışında kalan depremzede hak sahipleri için yapımına başlanan 130 dairenin ise yüzde 95 aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde teslim edileceği bildirildi.

Sokak sokak gezerek köpeğini arıyor, bulana ödül verecek

Elazığ'da kaybolan köpeğini sokak sokak gezerek arayan Mahmut Gecekuşu, köpeğini bulup getirene para ödülü vereceğini belirtti.

Kümese giren köpek tavuğu alıp kaçtı, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da aç kalan sokak bir köpeğin, girdiği kümesten tavuğu alıp kaçtığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Elazığ'da beklenen kar geliyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ için kar uyarısında bulundu.

Yetimeli Derneğinden ihtiyaç sahiplerine yardım

Uluslararası yardım kuruluşu Yetimeli Derneği, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde gıda kolisi dağıttı.

Elazığ'da insanlık ölmemiş dedirten davranış: Yerde bulduğu telefonu sahibine ulaştırdı para teklifine 'insanlık görevimiz' dedi

Elazığ'da motosiklet sürücüsü Yüksel Bayram, seyir halindeyken yerde bulduğu cep telefonunu sokak sokak gezerek sahibine ulaştırdı. Teşekkür parası teklif edilen Bayram, 'İnsanlık görevimiz' diyerek parayı kabul etmedi. Bayram'ın davranışı gönülleri fethetti.

Fırat Üniversitesinden sınav heyecanına 'lezzetli' destek

Fırat Üniversitesi Kadın Kolları tarafından gelenekselleşen üniversite kütüphanesinde sınava hazırlanan öğrencilere yemek ve pasta ikramları devam ediyor. Kadın kolları tarafından evde hazırlanan yiyecekler, final sınavlarına hazırlanan öğrencilere ikram edildi.

Başkan Alan, OSB'de yatırımcılarla bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, Organize Sanayi Bölgesinde üretim ve istihdamla kent ekonomisine katkı sunan firmaları ziyaret etti.

Karnelerini alan anaokulu öğrencileri, harçlıklarını hasta çocuklara bağışladı

Elazığ'da karne alan anaokulu öğrencileri, kendilerine verilen harçlıkları hasta çocuklara bağışladılar.

Elazığlı fenomenin espri dolu paylaşımıyla uzay heyecanı sosyal medyayı salladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Milli Uzay Programı çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na yönelik insanlı ilk uzay görevine katılmak üzere yola çıktı. Elazığlı bir sosyal medya fenomeni, bu tarihi anı espri dolu bir içerikle renklendirerek izleyicilerini kahkahalara boğdu, paylaşımı ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Depremzedeleri sevindiren karar: Doğrudan hasar tespitine itiraz davası açabilecek

Elazığ 1. İdare Mahkemesinin itiraz başvurusu sonucu Anayasa Mahkemesinin aldığı karar ile deprem bölgelerindeki vatandaşların itiraz süreçleri hızlanacak. Karar ile depremzede vatandaşlar artık hak sahipliği sürecini beklemeden doğrudan hasar tespitine itiraz davası açabilecek.

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Merkez üssü Elazığ merkez olan 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Toplam 3372 haber.