Yaşam

Yaşam Haberleri

Yıkıntıların arasından 9 vatandaşı sağ kurtaran AFAD ekipleri o anları anlattı: ''Ailemizi ikinci plana bıraktık''

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kısa sürede afet bölgesine ulaşan ve ekip olarak birçok vatandaşı enkaz altından kurtaran Elazığ AFAD personeli, deprem anında ailelerini evde bırakıp göreve koştu.

Elazığ'da aşırı yağış sonrası şelale coştu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Elazığ ve ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın ardından Alacakaya ilçesinde bulunan Sori Şelalesi coşarken o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oldu

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Elazığ'da, sağanak yağış etkili oldu.

Meteorolojiden Elazığ'a 'çok kuvvetli' yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ ve bölgedeki şehirler için uyarıda bulunarak, ayın 15'ine kadar bölgede 'kuvvetli' ve ' çok kuvvetli' yağış beklendiğini açıkladı.

Depremin vurduğu illerden Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı artıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 il arasında yer alan Elazığ'da hasar tespit çalışmaları, depremin büyüklüğünü de gözler önüne seriyor. Depremin merkez üssüne yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta bulunan Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 8 bine yaklaştı.

Cami, çocuklar için balonlarla süslendi

Elazığ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye' yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Minik öğrencilere teşvik için balonlarla süslenen camideki tören, renkli anlara sahne oldu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Çakırcıoğlu, 'Binanın hasarlı olup olmadığını anlamak için her şartta karot alınması gereklidir'

Depremlerle birlikte yurt dışından ülkeye bir çok cihaz getirildiğini belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Ahmet Nadir Çakırcıoğlu, 'Beton basınç dayanımını ölçtüğü söyleniyor. Ama karot alınmadan yüzde yüz beton basınç dayanımını bulmak imkansızdır. Bu getirilen cihazlar genelde yüzde 20 oranında sapma payına sahiptir' dedi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 7 bini geçti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından süren hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 28 bin 726 bina incelendi. İncelemede 7 bin 402 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Elazığ'da şap hastalığına karşı aşılama çalışmaları devam ediyor

SAT-2 serotipi hastalığı sonrası Elazığ'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, şap hastalığına önlem olarak büyük ve küçükbaş hayvanları aşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojiden Elazığ'a sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ'da ayın 15'ine kadar sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

Depremin dağıttığı hayatlar: Enkazda bulamadığı oğlunu arıyor

İşi için Elazığ'dan Malatya'ya giden ve bir ev tutana kadar arkadaşında misafir olarak kalan Serap Gül ve oğlu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere burada yakalandı. Kaldıkları binanın çökmesi sonucu anne Gül enkazdan 9 saat sonra çıkartılırken oğlu Mustafa Eren Suvay'dan ise bu güne kadar hiçbir haber alınmadı. Acılı anne, oğlunun bir an önce bulunmasını istiyor.

Deprem sonrası vatandaşlar bungalov evlere yöneldi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin vurduğu Elazığ'da vatandaşlar bungalov evlere yöneldi. Metrekaresi 6 buçuk bin liradan satılan evlere talep oldukça fazla.

Karakoçan'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde görüntülendi.

Depremzede çocuklara yönelik sinema saati ve parkur oyunları etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan çocuk oyun çadırında, depremzede çocuklara yönelik etkinlikler sürüyor.

Baskil'de badem ağaçları çiçek açtı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Elazığ'da koyun ve kuzuların renkli buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. O anlar dron ile görüntülendi.

Elazığ Belediyesi görevlilerinden alkışlanacak hareket

Elazığ Belediyesi görevlileri, Malatya'da devam eden enkaz çalışmalarında bulduğu ziynet eşyalarını görevlilere teslim etti. Ekiplerin davranışı takdir topladı.

Elazığ'da 164 kiloluk dev orkinosu görenler cep telefonlarına sarıldı

Ege denizinde balıkçılar tarafından yakalanan ve Elazığ'da bir balıkçıda sergilenen 164 kiloluk 1 metre 90 santimetre boyundaki dev orkinos, görenleri hayrete düşürdü. Balığı gören çevredeki vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak fotoğraf çekmek için sıraya girdi.

Baharla birlikte çiçek açan bademler, çiftçileri kara kara düşündürüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Toplam 3372 haber.