Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk'ün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106'ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, 18 Mart 1915 tarihinin yıllarca cepheden cepheye koşan ve bağımsızlığı uğruna imkânsızlıklar içinde savaşan vatan sevdalılarının, inanç ve azmiyle yazılan bir destan olduğuna dikkat çekti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106’ncı yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, 18 Mart 1915 tarihinin yıllarca cepheden cepheye koşan ve bağımsızlığı uğruna imkânsızlıklar içinde savaşan vatan sevdalılarının, inanç ve azmiyle yazılan bir destan olduğuna dikkat çekti.

Müdür Gürtürk;

“Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Çanakkale Savaşı bir vatan müdafaasıdır. Bir vatana sahip olmanın en büyük izzet olduğunu bilenlerin bu mücadelesini bütün yönleriyle anlamak ve gelecek nesillere anlatmak çok önemlidir. Şanlı ecdadımıza karşı mesuliyetlerimizin şuuruyla Çanakkale’nin hatırlattığı değerlerden, ortaya koyduğu manadan vazgeçmeyecek ve bu vatanı imanla sevmeye devam edeceğiz.

Dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü bu muazzam zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyor; tüm şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN