TRB1 Bölgesi İŞGEM'lerinden Ortak Adım

Elazığ İŞGEM tarafından organize edilen toplantıda TRB1 İllerini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerindeki mevcut ve kurulacak İŞGEM'lerin güçlü bir işbirliği ve müşterek hareket etmesi hususunda mutabakat sağlandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İŞGEM tarafından organize edilen toplantıda TRB1 İllerini oluşturan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerindeki mevcut ve kurulacak İŞGEM’lerin güçlü bir işbirliği ve müşterek hareket etmesi hususunda mutabakat sağlandı.

Elazığ İŞGEM organizasyonunda Malatya’da gerçekleştirilen ““Güçlü Girişimciler, Güçlü İşletmeler, Güçlü Ekonomi: TRB1 Bölgesindeki İŞGEM’ler Arası Etkileşim” konulu seminer yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Toplantıya, Malatya Valisi Yardımcısı İdris Akça, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban , EİŞGEM Projesi Takım Lideri William McConkey, , EİŞGEM Projesi Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, Elâzığ İŞGEM Genel Direktörü Ömer Naci Karataş, Malatya 2. OSB İŞGEM Müdürü Necip Cengil, Bingöl İŞGEM Genel Müdürü Cüneyt Çalık, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinden gelen Kamu kurum ve STK temsilcileri ile çok sayıda girişimci katıldı.

ELAZIĞ İŞGEM: 3. NESİL KULUÇKA MERKEZİ

EİŞGEM Projesi Kilit Uzmanı Barbaros Tunç  3. Nesil Kuluçka Merkezleri üzerine bir değerlendirmede bulunarak girişimcilik kültürünün gelişmesi ve kaynakların heba olmadan girişimcilerin cesaretlendirilmesi noktasında Elazığ İŞGEM’in 3. Nesil Kuluçka Merkezi olmakla birlikte Ön Kuluçka Hizmeti vermesinin önemini vurguladı. Tunç konuşmasında, “Sayın Bilal Çoban Hocamızın ifade ettiği gibi, bir çok girişimciyle üç gün ile üç ay aralığında İŞGEM Uzmanlarımız birlikte yatırımın tüm süreçlerini değerlendirmektedir. Bu süreç içerisinde ya girişimci halen hazır olmadığını yada yatırım konusunun uygun olmadığını görüyor. Bu durum hem zaman hem maddi kayıpları önlüyor. Bununla birlikte İŞGEM’de yer alan firmalar ise geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyor. Çünkü Ön Kuluçka döneminde tüm riskler analiz edilmiş ve yatırım süreci buna göre başlamış oluyor. Tüm konuşmacıların ifade ettiği gibi bugün İŞGEM’ler arasındaki deneyim paylaşımı ile TRB1 illerindeki İŞGEM’lerinde bölge girişiciliğine daha fazla katkı vermesini değerlendireceğiz. Gösterilen bu yoğun ilgiye teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGEDEKİ GİRİŞİMCİLER ARASINDA İŞBİRLİĞİ İMKANLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ PANELİ

Yapılan konuşmaların ardından EİŞGEM Elazığ Projesi KOBİ Kilit Uzmanı Barbaros Tunç’un moderatörlüğünde, Elâzığ İŞGEM Genel Direktörü Ömer Naci Karataş, Malatya 2. OSB İŞGEM Müdürü Necip Cengil, Bingöl İŞGEM Genel Müdürü Cüneyt ÇALIK, FKA Tunceli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Ortak ile Fırat Kalkınma Ajansı Uzmanı İsa Telimen’in konuşmacı olduğu panelde bölgedeki girişimciler arasında işbirliği imkanlarının güçlendirilmesi değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmelerin ardından, panele katılan çok sayıda girişimcinin soru-cevap bölümü ile program sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN