Tuz Tüketiminin Azaltılması Planı

Aşırı tuz tüketiminin azaltılması için Sağlık Bakanlığı tarafından 'Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Eylem Planı' hazırlandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Ülkemizde aşırı tuz tüketiminin azaltılmasını sağlamak amacıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından "Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Eylem Planı" hazırlanmış olup bu doğrultuda toplumun bilinçlendirilmesi ve konuya duyarlılığın artırılması amacıyla çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Tuz, ana maddesi sodyum klorür olan ham tuzdan insan tüketimine uygun nitelikte üretilen maddedir. Sofra tuzu ise doğrudan tüketiciye sunulan, ince toz haline getirilmiş, iyotla zenginleştirilmiş, rafine edilmiş veya edilmemiş yemeklik tuzlardır. Tuz lezzet verici olduğu kadar, sodyum ve klor gereksinmesinin karşılanması için de gereklidir. 

Halk sağlığının korunması ve hastalıkların oluşumunun önlenmesinde multidisipliner bir yaklaşım ile toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi için tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Aşırı tüketildiğinde sağlığımızı olumsuz etkileyebilen tuzun, daha az tüketilmesini sağlamak, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumdaki tüm bireylerin bedensel ve zihinsel aktivitelerini en iyi şekilde yerine getirmelerine, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak Halk Sağlığı Müdürlüğünün temel amaçları arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda halk eğitimleri ve zaman zaman çalışan personellere hizmet içi eğitim düzenlenmektedir. 6 Ağustos Çarşamba günü Halk Sağlığı Müdürlüğü Misafirhanesi toplantı salonunda Diyetisyen Burçin AYGÜN tarafından, Halk Sağlığı Müdürlüğü, merkez toplum sağlığı merkezi ve ilçe toplum sağlığı merkezleri çalışanlarına tuz ile ilgili eğitim düzenlenmiştir.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil AKKUŞ konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Sağlığımız için gerekli olan tuzu uygun miktarda tüketmeliyiz. Aşırı tuz tüketimi vücudumuza fayda sağlamayacağı gibi zarar vermektedir. Fazla tuz tüketimi sonucu kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, böbrek ve kemik hastalıkları görülebilmektedir. Bu nedenle kontrollü tuz tüketimi ve düzenli fiziksel aktivite ile sağlığımızı korumalıyız.” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN