Üçlü Zirveye Günler Kala...

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü zirve 31 Mart Cumartesi günü Giresun'da gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü zirve 31 Mart Cumartesi günü Giresun’da gerçekleştirilecek.

Türkiye’ nin ev sahipliğinde 29, 30 ve 31 Mart tarihlerinde Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları katılımı ile ikili ve üçlü gerçekleşecek görüşmeler kapsamında, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve beraberindeki heyet bugün Ankara’ ya gitti.

Konukları Ankara Esenboğa Havalimanında karşılayan ve konuk edenı Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Azerbaycan Savunma Bakanı ve beraberindeki heyeti görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiriredi. Konuk Savunma Bakanı ise kardeş ülke topraklarında karşılanmaktan ve ağırlanmaktan dolayı bakan yardımcısına teşekkürlerini iletti.

Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, Milli Savunma Bakanı Nurettin Cenikli ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile birlikte heyetler arası görüşmelere katılacak. Görüşme esnasında iki ülke arasında Savunma Sanayii alanında iş birliği başta olmak üzere, eğitim-öğretim, Yukarı Karabağ Sorunu, enerji ve ulaşım projeleri, askeri ilişkiler ve FETÖ ile mücadele gibi birçok konunun ele alınması bekleniyor.

Gürcistan Savunma Bakanı Levain Izorıa ve beraberindeki heyetin ise yarın Ankara’ da olması bekleniyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Gürcistan Savunma Bakanı Izorıa ile heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki üçlü zirve ise 31 Mart Cumartesi günü Giresun’ da gerçekleştirilecek.

Söz konusu üçlü görüşmede, bölge halklarının ortak çıkarlarına hizmet edecek olan üçlü işbirliğinin daha ileriye taşınmasına dair atılabilecek adımlar ile savunma sanayii alanında iş birliği, askeri eğitim alanında iş birliği, terörle mücadele, Zeytin Dalı Harekatı, siber güvenlik konularında işbirliği ve tatbikatlar gibi bir çok konunun ele alınması bekleniyor.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN