Vali Kaldırım'dan Anlamlı Mesaj

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaldırım'ın mesajı şöyle:

Milletimizin kaderini tayin eden, Türk bağımsızlık mücadelesinin, azminin ve inancının en büyük örneği olan Çanakkale zaferi, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Bu destan öyle bir inanç, öyle bir ruhla yazılmıştır ki sadece donanım üstünlüğünün ve sayısal gücün, savaşı kazanmada tek başına yeterli olamayacağı dünyaya kanıtlamıştır.
Bu onurlu mücadelede, topyekun milletiyle canı ve kanı pahasına vatan müdafaasını icra eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Ben sizlere taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyerek vatanın her karış toprağı için ölünceye dek savaşılması emrini vermiştir. Bugün şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde vatanımız dimdik ayaktadır ve onların kahramanlık ve cesaretinden aldığı güçle aydınlık istikbale doğru ilerlemekteyiz.
Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten, şanlı ecdadımızın sağlam ve sarsılmaz inancı bir milletin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitlerine yazdığı şiirinde vurguladığı gibi;
“ Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın ?
 Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.”
diyerek onlara olan minnet ve şükran duygularını ifade etmektedir. Bizler, Çanakkale’de yan yana yatan kahraman şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerinin yaşandığı bu günlerde millet olarak tek yürek ve tek yumruk halin
de vatanımıza sahip çıkmalı,  birliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmeye dört elle sarılmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle zaferin 103’üncü yıl dönümünde Çanakkale’de tarih yazarak bu vatanı bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyor, hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN