Yanılmaz: Kültür Turlarımızı Ülke Geneline Taşıyacağız

Elazığ'ın tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerini tanıtmak ve yerinde keşfetmek amacıyla düzenlediği 'Kültür ve Şehir Turları' başladı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ'ın tarihi, turistik ve görülmeye değer tabiat güzelliklerini tanıtmak ve yerinde keşfetmek amacıyla düzenlediği "Kültür ve Şehir Turları" başladı.

Abdullahpaşa Mahallesi’nden başlatılan kültür turlarına kadın ve çocuklar dâhil olmak üzere birçok vatandaş katıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği "Kültür ve Şehir Turları", Elazığ Belediyesi’ne ait özel ve konforlu araçlar ile her hafta iki mahalleyi kapsayacak şekilde ve mahalle muhtarlarıyla koordineli bir durumda yürütülecek.

BAŞKAN YANILMAZ: “KÜLTÜR TURLARIMIZI ÜLKE GENELİNE TAŞIYACAĞIZ”

Göreve geldikleri günden itibaren sosyal belediyecilik ve birlikte yönetim anlayışı gereği hemşerilerimizle sürekli istişare halinde olduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, hemşerilerimizin yaşadığı şehri ve ait oldukları kültürü daha detaylı tanımaları gerektiğini kaydetti.

Elazığ’ın kadim bir geçmişe sahip olduğunu ve her bir karışında ayrı bir kültürün barındığını ifade eden Başkan Yanılmaz, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

4 bin yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve ortaya koyduğu kültürleri bugüne kadar korumuş bu şehrin, gezilecek görülecek çeşitli zenginlikleri mevcut. Bizler hemşerilerimizin kendi şehirlerini daha detaylı öğrenmeleri ve tarihi konusunda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Bu turları şehir genelinden ülke geneline taşımayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz bu sayede önce yaşadıkları şehri sonrada ülkelerini detaylıca gezip görme imkânına kavuşacak.

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse ise belediyenin gerçekleştirdiği hizmetlerden memnun olduklarını belirterek Başkan Yanılmaz’a teşekkür etti.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR

Televizyondan gördükleri veya yapılan açıklamalardan duydukları önemli projeleri bu sefer birebir yerinde gören vatandaşlar, Başkan Yanılmaz’ın göreve geldiği süre itibarıyla çok önemli projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirdiğini ifade etti. Hayır Çarşısı ile çok anlamlı bir hizmetin hayat bulduğunu belirten vatandaşlar hemşerilerimizin yardım konusunda çok duyarlı olduğunu ifade etti. Özellikle Hayvan Hastanesini gezen vatandaşlar, hayvanlara gösterilen özen ve hassas tutumun da çok memnun edici olduğunu belirtti.  

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN