'2013 Sağlık Çalışanları İçin Fiyasko!

Aktif Sağlıksen Şube Başkanı Ümit Karataş 2013 yılının sağlık çalışanları acısından fiyasko ile neticelendiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Aktif Sağlıksen Şube Başkanı Ümit Karataş 2013 yılının sağlık çalışanları acısından fiyasko ile neticelendiğini açıkladı.

Karataş açıklamasında; “2013 yılını geride bıraktık. Geçen yıl sağlık çalışanları için hayal kırıklığı ve hüsran yılı oldu.  Maalesef aradan geçen 1 yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş,  çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır. Sağlıkta özelleştirmenin hız kazandığı ortamda hastaların sağlığa harcadığı para arttı, aldıkları hizmetin kalitesi ise tartışılır hale geldi.
 
Sağlık çalışanlarının mesai saatleri düzenlenmemiş ve öğle yemeği  saatini kullanamayan sağlık çalışanları bir(1) saat fazla çalıştırılmış ve  uğradıkları haksızlık giderilememiştir. Döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmemiş, Yöneticilerin  Döner sermaye düşüşünden etkilenmediği  sağlık  çalışanlarının altında kalarak ezildiği bir sistem devam etmiştir. Döner Sermayelerin emekliliğe yansıtılması maalesef göz ardı edilmiştir.
 
Diğer meslek gruplarına yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir.  Şiddet ve Mobbing' in önüne geçilmesi ile ilgili caydırıcı düzenlemeler hayata geçmemiş, sağlık çalışanı şiddete ve Mobbing' e uğramaya devam etmiştir. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunması yerine onlara nöbet tutturulmak istenmiştir. Nöbet ücretleri arttı denilmiş ama basta Ameliyathaneler olmak üzere diğer bölümler bu uygulamadan mahrum edilmiştir.
 
Sağlık çalışanlarının kreş sorunu devam etmiş ve bu konuda düzenleme hala  daha uygulamaya geçmemiştir. Toplu sözleşmede düşük bir zamma imza atılarak  sağlık çalışanlarının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olunmuştur. Yıllık 123 TL’ye evet denilmiş ve  bir yılda sosyal yardımlarda dâhil   sağlık çalışanları  mağdur  edilmiştir.
 
Sabit ek ödeme, Enflasyon farkı, aile yardımı ve benzeri ücretlerde de 1.5 yıl zam yapılmamasına evet denilerek  bu zarar gün geçtikçe büyümüştür.
  
 Mecliste  gündeme gelen ve kamuoyunda tam gün olarak bilinen torba yasada çözüm üretilmemiş, çalışanların taleplerini gerçekleştirmeye yönelik adımlar atılmamıştır.  Kısacası 2013 yılı görüldüğü gibi sağlık çalışanları açısından fiyaskoyla sonuçlanmıştır.

480 Bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında mali ve özlük hakları sorunlarıyla boğuşmak zorunda kalmıştır. Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına yeniliklerin  yapılacağı bir yıl olur. Başta Doğu Türkistan ve Suriye olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yaşanan çatışmaların, acıların yoksulluk ve sefaletin son bulması temennisi  ile  milletimizin, üyelerimizin özelinde sağlık  çalışanlarımızın ve tüm kamu çalışanlarının yeni yılını kutlarım”.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN