Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Elazığ'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Abdurrahman Önül'ün dinleti programıyla devam etti.

Elazığ'da geleneksel Ramazan etkinlikleri sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen geleneksel Ramazan etkinliklerinin konuğu eğitimci-yazar Hayati İnanç oldu. Düzenlenen söyleşi programına Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

300 yıllık cami bakımsızlıktan harabeye döndü

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminde hasar görerek boşaltılan 300 yıllık Aksaray Camii, bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye döndü. Ağır hasardan dolayı ibadete kapatılan cami yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, mahalle sakinleri caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istiyor.

Elazığ'da Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak

Elazığ Belediyesinin birlik ve beraberliği güçlendiren, şehrin maneviyatını destekleyen Ramazan programında Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak.

Özel bireylerden engelleri aşan sergi

Elazığ'da bir bakım merkezinden hizmet alan özel bireylerin eserlerinden oluşan El Emeği Göz Nuru sergisi açıldı.

Elazığspor futbolcuları kürsübaşı etkinliğinde eğlendi

Elazığspor futbolcuları, El-Aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kürsübaşı etkinliğinde doyasıya eğlendi.

'Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık' isimli tiyatro oyunu sahnede

Elazığ Belediyesi tarafından Filistin'de yaşanan insanlık dramı için farkındalık oluşturmak amacı ile 'Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık' isimli tiyatro oyunu sahnelenecek.

Elazığ'da Filistin temalı 'Masumların Sessiz Çığlıkları' sanal sergi

Elazığ'da Masumların Sessiz Çığlıkları 'Filistin Temalı ' sanal sergi açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye'de sadece Elazığ'da var: 5 bin fincanla Guinness'e girmeye hazırlanıyor

Türkiye'de sadece Elazığ'da olan 'Kahve Fincanı' Müzesi, içinde bulunan 5 bin eserle Guinness'e girmeye hazırlanıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müzede, Mustafa Kemal Atatürk, Ara Güler gibi isimlere ait fincanlar ile İngiltere'den Osmanlı'ya gönderilen kahve fincanları da sergileniyor.

Fabrikası olmayan 40 metrelik baca, 6 büyük depreme rağmen 72 yıldır ayakta duruyor

Elazığ'da 66 yıl hizmet veren ve ömrünü tamamlayan tuğla fabrikasının 6 yıl önce yıkımının ardından 40 metre yüksekliğindeki baca, ilk günkü gibi ayakta kalmaya devam etti. Son dönemlerdeki 6 ve üzeri büyüklükteki depremlere rağmen yıkılmayan 72 yıllık bacanın, bölgenin simgesi olması nedeniyle bırakıldığı kaydedildi.

İbrahim Tatlıses'in bile ilk albümü bu stüdyoda çıktı: Unkapanı'ndan önce Elazığ'da vardı

Elazığ'da, yaklaşık 50 yıldır ses kayıt stüdyosu olarak hizmet veren, başta İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok sanatçı ve müzisyenin ilk albümünü çıkardığı Kemaliye Stüdyosu, ilk günkü canlılığını koruyarak, müzik tarihine damga vuran melodileri yeniden yükseltiyor.

Kış aylarının vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik'

Elazığ'da bağ bozumu döneminde köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.

Elazığ'da Dilimiz Zenginliklerimiz Projesi

Elazığ'da Okul Öncesi Eğitim Kademesi programı çerçevesinde İl Yürütme Kurulu ekibi aralık ayı çalışma ve proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Elazığ'da Cengiz Aytmatov Parkı ve anıtı açıldı

Kırgız Cumhuriyetinin halk yazarı, mütefekkir, diplomat ve dünya edebiyatının büyük kalemlerinden biri olan dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un isminin verildiği park ve eserlerinden oluşan anıt, Elazığ'da açıldı.

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu.

Bu atölyede kütükler sanata dönüşüyor

Elazığ'da Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle açılan 'Naht Sanatı Atölyesi'nde hem gençler unutulmaya yüz tutmuş sanatı öğreniyor, hem de büyük kısmı atık malzeme olan ürünler Büyük Selçuklu Devleti döneminden süregelen sanata dönüşüyor.

Osmanlı döneminden kalma 150 yıllık çadır düğmeleri tespihe dönüşüyor

Elazığ'da Osmanlı döneminde çadır düğmeleri olarak kullanılan ve Osmanlı miskevi olarak bilinen malzemelerden yapılan tespihlerin fiyatları dudak uçuklatıyor. En küçük tespihin fiyatı 10 bin liradan başlarken, bu tespihler 150 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Toplam 1007 haber.