Alan'dan Küçük Sanayi Sitesine Ziyaret

Elazığ Ticaret ve sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet, Akçakiraz Küçük Sanayi Sitesi ve civarındaki sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Ticaret ve sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet, Akçakiraz Küçük Sanayi Sitesi ve civarındaki sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Başkan Alan, ziyaret esnasında yaptığı değerlendirmede, “Bugün yine yoğun programımız doğrultusunda ilimizin önemli sanayi kuruluşlarının yer aldığı Akçakiraz Küçük Sanayi Sitemizi ziyaret ederek burada Kooperatif Başkanı Sayın Mehmet Demirelli ve işadamı üyelerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Gittiğimiz her yerde olduğu gibi burada da şahsıma ve arkadaşlarıma çok yoğun bir ilginin olduğunu gördük. Elbette bize gösterilen bu teveccüh tesadüfi değildir. Hizmet dönemimiz içerisine iş dünyasına ve bu şehre yapmış olduğumuz hizmetler ve girişimlere iş dünyası yakın şahit. Bu nedenle iş dünyasının çatı örgütü olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın emin ellerde hizmet vermesi noktasında bir beklenti var. İlginin başlı başlıca nedeni budur. Gittiğimiz her yerde ‘Sayın Başkanım siz bizleri en iyi şekilde temsil ediyor ve her sorunumuzu sonuna kadar takip ediyorsunuz. Size istenildiğinde randevusuz her zaman ulaşabiliyoruz’ şeklinde durumu özetleyen konuşmalar yapılıyor. Allah( c.c.)’a çok şükür ki, bunu başardık. Üyelerimize kendimizi tanıtma noktasında özel bir gayret yada çalışma yapmamıza gerek kalmadan, notumuzu üyelerimiz zaten vermiş durumda. Biz sadece sıcak bir çaylarını içme, görüş ve önerilerini alma ve beklentilerini dinlemek üzere bu ziyaretlerimize ağırlık veriyoruz. Akçakiraz Küçük Sanayi Sitesinin bugün bizimle birlikte olduğunu ve arkamızda duvar gibi durduklarını görmekten gerçekten çok büyük bir mutluluk duymaktayım. Elazığ ekonomi ve sanayisi için önemli olan bu altyapının başta kalifiye eleman, çevre düzenlemeleri, altyapı ihtiyaçları ve yeni parsellerin yapım işleriyle ilgili bir takım sorunları var. Bu sorunları, Kooperatif Başkanımız, buradaki işletme sahipleri, yerel yönetimler ve ilgili Bakanlık nezdinde inşallah 1 Nisan sonrası birlikte çözeceğiz. Ben kendilerine şahsım ve arkadaşlarımız adına teşekkür ediyor, 01 Nisan sonrası ‘biz’ anlayışı ile hep birlikte ilimiz ekonomi ve sanayisini geliştirmeye kaldığımız yerden inşallah devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

DEMİRELLİ: BAŞKAN ALAN İLE HER ZAMAN BİRLİKTEYİZ

Akçakiraz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Demirelli, İdris Alan ile her zaman birlikte olduklarını belirterek, “Sayın Başkanımız İdris Alan, kooperatifimizi ve sanayi sitemizi hizmette bulunduğu 4 yıl içerisinde bir çok kez ziyaret ederek bizlerle birlikte olmuş, sorun ve ihtiyaçlarımızı dinlemiş ve çözümü noktasında hep öncü olarak bizlerle birlikte hareket etmiştir. Ben kendisine bu süreçte vermiş olduğu tüm destekler için teşekkür ediyorum. 01 Nisan sonrası da kooperatifimizin boşta kalan parsellerinin yapım işi noktasında yine kendisiyle istişare edip bir yol haritası belirleyerek sanayi sitemizi büyütmeye devam edeceğiz. Ben bu düşüncelerle seçimlerin kendilerine ve ilimiz iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İSTİKAMET ASİLGAZ ŞİRKETİ

Elazığ’ın ilk sanayi kuruluşlarından olan Asilgaz Şirketini ziyaret ederek burada şirket kurucularından ve Elazığ TSO eski yönetim kurulu üyelerinden Hasan Tuncay ile bir araya gelen Başkan Alan Ve beraberindeki heyeti Kızılay mahallesindeki fabrika binası önünde karşılayan işletme sahibi Hasan Tuncay, Başkan Alan’a hizmetleri için teşekkür ederek kendi dönemleri hakkında bilgiler verdi.

Elazığ TSO Başkanı Alan ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Hasan Tuncay, Asilgaz’ın babası Ali Tuncay ve kendisi tarafından 1958 yılında kurulduğunu ve 1969-1979 yılları arasında Elazığ TSO’da yönetim kurulu üyeliği yaptığını söyledi. O dönemde Elazığ’ın kalkınma ve gelişmesi noktasında çok önemli çalışmalar yaptıklarını, ülkenin koalisyonlarla yönetilmesine rağmen, kurulan her hükümetin Elazığ’dan giden heyete çok büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, “O dönemde şubesi olmayan Türkiye Sınayi Bankası’nın Türkiye genelindeki ilk şubesini Elazığ’da açtık. Elazığ TSO olarak çok sayıda proje hazırladık. Ancak maalesef içimizde birlik ve beraberliğin olmaması, ülkemizdeki yönetim sıkıntıları ve bölgesel yaşanan sorunlar nedeniyle metropol olarak Devlet Planlama Teşkilatından onaylattığımız Elazığ için istediğimiz başarıları yakalayamadık. Bugün sizde de o dönemdeki heyecanımızı görüyorum. İnşallah Elazığ için yaptığınız güzel işleri devam ettirecek ve bu kadim şehri istenilen noktaya taşıyacaksınız” dedi.

Başkan Alan’da burada yaptığı değerlendirmede, “Asilgaz’ın kurucusu rahmetli Ali amca bizleri çok sever ve bizler de ona çok büyük hürmet gösterirdik. Ayrıca işletme yetkililerinden Kainat amaca da yine bizim abimiz rahmetli babamın yakın dostu idi. Bugün kendisini yine sağlıklı bir şekilde burada görmekten ve hayır dualarını almaktan çok büyük bir mutluluk duydum. Sizleri gördüm sanki çocukluk yıllarıma döndüm çok büyük bir huzur ve mutluluk içindeyim. İnşallah 01 Nisan sonrası hazırlıklarını başlatmış olduğumuz çok güzel bir program ile sizleri Odamızda onurlandıracak ve hep birlikte olacağız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN