Alan, TSO Seçimlerini Değerlendirdi

İdris Alan: Seviyeli bir kampanya dönemi oldu.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, 1 Nisan günü seçmen listesinde yer alan üyelerin hür iradesiyle önümüzdeki 4 yıllık süreçte Elazığ TSO yönetiminin belirleneceğini ifade ederek, “Elazığ ve iş dünyasının bir adım ileri taşınması adına iyi niyetle yola çıkmış tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu seçimde inanıyorum ki, Elazığ kazanacaktı” dedi.

Alan, seçimlerde seçmen listesinde yer alan 3 bin 672 üyeyi oylarını kullanmak üzere Koç İlkokulu’na beklediklerini ifade ederek, “Üyelerimizin hür iradesiyle önümüzdeki 4 yıllık süreçte Elazığ TSO yönetimi şekillenecektir. İlimizin ve iş dünyamızın bir adım ileri taşınması adına iyi niyetle yola çıkmış olan tüm arkadaşlarımıza öncelikle başarılar diliyorum. Vebal ve büyük bir sorumluluk isteyen bu makamların ehil ellerde olması en büyük dileğimiz ve temennimizdir. Bu nedenle her zaman Yüce Allah (c.c.)’tan hayırlı işlere vesile olacak yönetimlere bu makamların nasip olmasını diliyoruz.

Bizim irademiz dışında talep edilen ve Seçim Kurlumuz tarafından belirlenen Koç İlkokulu’ndaki seçimlerimiz saat 09.00’da başlayacak ve 17.00’da sona erecektir. Seçmen listesinde yer alan tüzel kişilikler Yetki Belgesi ile oylarını kullanırken gerçek kişilerin kimlik kartlarını ibra etmeleri yeterli olacaktır. Yetki belgesini almamış yada kaybetmiş üyelerimiz için de yine aynı gün Odamız Sicil Müdürlüğü açık olacak ve isteyene belgesi verilecektir. Merkez Seçim kurulu gözetiminde yapılacak olan seçimlerde bizim grubumuz Mavi oy pusulası ile diğer arkadaşlarımız ise Beyaz oy pusulaları ile seçime gideceklerdir.

Seçimlerimizde 14 meslek grubumuzdan 7 asil ve 7 yedek üye seçilecektir. Seçimlerin yasal askı ve itiraz sürelerinin tamamlanmasının ardından seçilen Meclis Üyeleri yine Merkez Seçim Kurulu gözetiminde bir hafta sonra Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanı seçimi Odamız hizmet binasında olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

"SEÇİMLER CAMİAMIZA YAKIŞIR OLGUNLUKTA OLACAKTIR

Başkan Alan, seçimlerin yaklaşık 100 yıllık tarihi bir geçmişi olan Elazığ TSO camiasına yakışır bir olgunlukta geçeceğini aktararak, “Odamız Elazığ’da 100 yıllık tarihi bir geçmişe ve birikime sahip olup, toplum içerisinde hep saygın bir yeri ve kanaat önderliği olmuştur. Bu nedenle seçimlerin bu birikime yakışır olgunlukta geçeceğinden bir şüphemiz yoktur.

Bu kurumda 100 yıldan beri bu bayrak ve hizmet yarışı oluyor, demokrasinin bir gereği olarak bundan sonraki süreçte de olacaktır. Biz seçim süreci ve kampanya dönemi içerisinde seçimlerin ayrışma ve kutuplaşmayı değil bilakis seçim sonrası tüm camianın kenetlenmesi gerektiğini ve seçimlerde en fazla oy olan grubun tüm üyelerin temsilcisi olduğunu ifade ettik. Bugünde yine aynı çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum. Allah nasip eder bir dönem daha Elazığ iş dünyasına ve bu şehre hizmet vermemiz için üyelerimiz bizi tercih eder ise, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreç içerisinde de yine kapımız her kese açık olacak, oy veren vermeyen, rakip liste gibi bir ayrımımız kesinlikle olmayacaktır. Burada bunun bir kez daha sözünü veriyorum” şeklinde konuştu. 

"SEVİYELİ BİR KAMPANYA DÖNEMİ OLDU"

Ülke genelinde iki kez ertelenen seçimlerin uzun bir kampanya dönemini zorunlu olarak beraberinde getirdiğini söyleyen Başkan Alan, “Bir yıldan fazla bir süreyi kapsayan bir kampanya dönemi oldu. Bu dönem içerisinde Oda üyesi işyerlerine bir çok kez gidildi ve telefon açıldı. Ben öncelikle üyelerimize herhangi bir rahatsızlık verildiyse öncelikle kendi ve arkadaşlarımız adına özür diliyorum. Haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Kendisine ulaşamadığımız veya elini sıkamadığımız üyelerimizden de yine helallik istiyorum. Bu süreç içerisinde kırıcı bir üslubun olmaması ve seçimlere hazırlanan gruplar arasında herhangi bir tatsız olay ve tartışmanın dahi yaşanmamış olması çok seviyeli bir seçim kampanyası geçirdiğimizin bir göstergesi olmuştur. Bu da Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası camiasına son derece yakışmış ve takdir görmüştür. Bu nedenle tüm gruplarımızı da kutluyor başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Alan, "Bu düşüncelerle, seçimlerimizin ilimiz iş dünyasına ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz ediyor, en kalbi duygularımla sayılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN