Alpay: 30 Milyar Doların Üzerinde Harcama...

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 04 Nisan 'Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü' çerçevesinde düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 04 Nisan ‘Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü’ çerçevesinde düzenlenen programa konuşmacı olarak katıldı.

‘Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü’ vesile ile düzenlenen programda konuşma yapan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, mayın mühimmatının dünyadaki en ucuz silah olduğunu fakat temizlenmesinin ise yüksek maliyetler gerektirdiğini belirtti. Mayın nedeniyle her yıl binlerce kişinin ya öldüğünü ya da sakat kaldığını dile getiren Alpay, ‘’Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak buradan tüm dünya ülkelerine sesleniyorum. Amaç, dünya genelini mayından temizlemek, bu tehlikeli mühimmatı yok etmek ise teröre verilen destek ve terör örgütlerini kullanarak siyasi ve ekonomik çıkar sağlamak mutlak suretle engellenmelidir.’’ dedi.

Alpay, konuşmalarında ayrıca terör belasından kaçan ve Türkiye’ ye sığınan yaklaşık 3 milyon mülteci için 30 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını da dile getirdi.

4 Nisan günü Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü münasebetiyle düzenlenen programda ayrıca mayın gazilerine plaket takdim edenBakan Yardımcısı Şuay Alpay törenin ardından beraberindeki Milli Savunma Bakanlığı heyeti ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan ve mayınla mücadele kapsamında kullanılan araç ve gereçlerin yer aldığı sergiyi ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN