Alpay'a Türk Dünyasına Hizmet Ödülü

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Milletvekili ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde düzenlenen ‘26 Şubat 1992 Hocalı Katliamını Anma programına onur konuğu ve konuşmacı olarak katıldı.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Alev Ofluoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen programda Türkiye ve Azerbaycan’ dan milletvekilleri, KKTC Meclis Başkan Yardımcısı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü ve bir çok üst düzey katılımcı hazır bulundu.

26 yıl önce, 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan birlikleri tarafından, Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenlenen saldırıya dikkati çeken Alpay,  "Bu katliam, sadece Azerbaycan Türklerini değil, tüm Türk Dünyasını etkileyen bir olaydır. Çünkü bu olay Türklüğe karşı yapılmış bir soykırımdır" dedi. 

Alpay, Hocalı katliamını yapan o günkü Ermenistan birliklerinden birinde komutan olan Serj Sarkisyan maalesef ki şu an Ermenistan Devlet başkanıdır ve kendisinin yaşanan insanlık dışı vahşeti ifade ederek “Ermenilerin sivillere, kadınlara ve çocuklara dokunmayacağına inananlar Hocalı’da ne yapabileceğimizi görmüşlerdir.” şeklindeki sözlerinin ne kadar can yakıcı ve ne kadar canice olduğunu vurguladı. 

Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’a ‘Türk Dünyasına Hizmet Ödülü’ nün verildiği anma töreni, Türk ve Azeri birçok televizyon kanalından da canlı yayınlandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN