Bahar Erken Geldi

Haber detayları için tıklayın.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ'da kayısı ağacı erken çiçek açtı. 

Havaların mevsim normallerinin üzerinde  seyrettiği Elazığ'da kayısılar her yıla göre yaklaşık bir ay önce çiçek açtı. Baharın erken habercisi olan çiçekler vatandaşı şaşırtırken, üreticiyi de tedirgin etti. 

Bilindiği üzere bazı bölgelerde 2014'ün mart ayının son günlerinde yaşanan don olayı dolayısıyla kayısı ağaçlarının yüzde 95’i zarar görmüş ve kayısı üretimi büyük oranda düşmüştü.  Çiftçiler zirai don olayından ötürü şimdiden endişe içine girdi. 

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı bir köyde ikamet eden çiftçi Muhammet Bey, 12 Şubat gibi erken bir tarihte kayısı çiçeklerinin açtığını ifade ederek endişelerini şöyle dile getirdi:

"Bu yıl havalar çok sıcaktı. Elazığ'a doğru düzgün kar yağmadı, toprak suyunu iyi çekmedi.  Normalde her yıl bu dönemlerde yerler karla kaplıydı, bu yıl bahar erken geldi. Karın az yağmasından dolayı verimin düşük olma ihtimali bizi endişelendirirken, bir de kış günü çiçeklerin açması bizi iyice tedirgin etti. İnşallah önümüzdeki günlerde bir don olayı ile karşı karşıya kalmayız. Böyle bir şey yaşanırsa çiftçiler mağdur olacak. "

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN