Çok Tüketiliyor

Yaz aylarının en çok tercih edilen ve en çok tüketilen meyvelerin başını karpuz ve kavun çekiyor. Özellikle yaz aylarında denk gelen oruçlarda sıcak havalar nedeniyle susuzluk daha fazla hissedildiğinden karpuz ve kavun sahurun da vazgeçilmezleri arasında yerlerini almış durumda.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Hem sahurda hem de iftardan sonra aşırı tüketilen Karpuz, aynı zamanda Ramazan’da tatlı isteğini de alternatif olarak karşılayan bir besin. Ramazan ayında 16-17 saat süren açlık sonucunda metabolizmalar yavaşlıyor. Fırat gazetesinden Sami Özer'in haberine göre metabolizmalar için alternatif yiyecekler büyük önem kazanıyor. Bunların en başında ise hem hafif hem de tat bakımından birçok damağa hitap eden karpuz ve kavun geliyor.

‘KABAK AŞISI OLMAYAN KARPUZ YOK’

Ramazanın yaza denk gelmesi nedeniyle vatandaşların taleplerinin kavun ve karpuza çok yoğun olduğunu belirten Sinan Evcil, “Vatandaşlar özelikle karpuz almak istiyor. Ama karpuz kabak aşısı olduğundan dolayı, müşteri şikâyetçi. Kavunda öyle bir sorun yok. Kavun lezzeti ve sulu olmasından dolayı alan herkes memnun. Karpuz ve kavunun fiyatı da uygun. Bundan sonraki günlerde daha da düşecektir. Bizim sattığımız Adana Karpuzu. Türkiye’de kabak aşısı yapılmayan karpuz yok” diyerek müşterinin kavunu daha lezzetli bulduğunu aktardı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN