Dr. Doğan'dan Tavsiyeler

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların iftar ve sahur yemeklerinde ağır ve yağlı gıdalardan kaçınması gerekiyor. Yemekleri uzun vadeye yaymak hazmın kolaylaşması açısından önemli. Özellikle sahurda karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmesi, acıkma hissini arttırıyor.Ayrıca yemek yenilebilecek sürede bol sıvı tüketin.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları Anadolu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Doğan aktardı.

Dr. Halil Doğan, iftar yemeklerinde ağır gıdalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti ve oruç tutan vatandaşların çok soğuk su tüketmemesi tavsiyesinde bulundu.

Dr. Doğan sahurda da kahvaltılık gıdaların tercih edilmesi gerektiğini aktararak, yine ağır yemeklerden kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Dr. Halil Doğan ayrıca yemek yenilebilecek sürede bol sıvı tüketilmesini ve özellikle sahurda karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmemesinin faydasını dile getirdi.

Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Arzu Kibar ise Elazığ halkı için Ramazan ayı boyunca tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN