Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ depreminin simgesi Yüsra ve ailesine Başkan Şerifoğulları sahip çıktı

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden olan Yüsra'nın annesi Ayşe Yıldız'ın, kızının eğitim masraflarının karşılanması çağrısına Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kayıtsız kalmadı. Başkan Şerifoğulları, depremzede aile ile bir araya gelerek bundan sonraki süreçte Yüsra'nın eğitim masraflarını karşılayacaklarını söyledi.

Kuaförde tıraş olurken sular kesildi, 2 müşteri yüzleri maskeli çeşmeye koştu

Elazığ'da kuaförde tıraş olurken iş yerinden suların kesilmesi nedeniyle yüzlerinde maske ile kalan 2 kişi, yüzlerini yıkamak için çeşmeye gitti. O anlar cep telefonu ile kayıt edildi.

Prof. Dr. Ercan: ''Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmasa mutlaka Bingöl Karlıova'da olur''

Elazığ depreminin 4'üncü yıl dönümünde düzenlenen Deprem riskiyle yüzleşmek, bilinçli toplum, güvenli gelecek paneline katılan deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Türkiye'de hiçbir yerde deprem olmazsa mutlaka Bingöl Karlıova'da olur. Bunun nedeni, iki tane ana kırığın çatağında olmasıdır. Bunlardan bir tanesi Doğu Anadolu kırığı diğeri ise Kuzey Anadolu kırığıdır. Bunların ikisi de etkin kırıklar. Kuzeyde, Kuzey Anadolu kırığı 8'e kadar deprem üretebiliyor' dedi.

Elazığ'da 24 Ocak depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Elazığ'da mimarlar ve mühendisler tarafından 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlar düzenlenen meşaleli yürüyüşle anıldı.

Elazığ'da 'Deprem riskiyle yüzleşmek, bilinçli toplum, güvenli gelecek' paneli

Elazığ'da Deprem riskiyle yüzleşmek, bilinçli toplum, güvenli gelecek konulu panel düzenlendi.

Şehir merkezinde karşılaştığı tilkiyi ıslık çalarak yanına çağırdı

Elazığ'da aç kalan tilki, yiyecek bulmak için şehir merkezine kadar indi. Arabası ile seyir halindeyken tilkiyi gören bir kişi ise, ıslık çalarak tilkiyi yanına çağırdı.

Elazığ depreminin simge isimlerinden Yüsra'nın annesi Yıldız: 'O an çocuklarımın sağ çıkması dışında bir şey düşünmedim'

Elazığ depreminde enkaz altında kalarak yaralanan depremin sembol isimlerinden olan Yüsra'nın annesi Ayşe Yıldız, 24 Ocak'ın kendisi için kötü bir ay, kötü bir an ve kötü bir tarih olduğunu belirtti.

Elazığ'da 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti verildi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yaklaşık 13 bin 600 aile ve 50 bin depremzedeye psikososyal destek hizmeti sağlandı.

Kaybolan köpeğini bulana 10 bin lira ödül verecek

Elazığ'da 17 gündür kayıp olan 'Lila' isimli köpeğini arayan Ebru Gür, köpeğini bulup getirene 10 bin lira para ödülü vereceğini belirtti.

Elazığ depreminde gelini ve torununu kaybetmişti: '4 değil 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Dilek Sitesi'nde 2 yaşındaki torunu ve gelinini kaybeden Abbas Yıldız, 24 Ocak geldiği zaman o yaralar tazeleniyor. Aradan 4 yıl geçti fakat 20 yıl da geçse 24 Ocak'ta o anlar gözümüzün önüne gelecek dedi.

Elazığ polisi gençleri yalnız bırakmıyor

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Elazığ'da av koruma ve kontrol faaliyetleri sürüyor

Doğa Koruma ve Mili Parklar Elazığ Şube görevlilerince, bölgede av koruma ve kontrol faaliyetleri sürdürülüyor.

Özel İdare ve THK işbirliği ile model uçak eğitimi verilecek

Elazığ İl Özel İdaresi ve Türk Hava Kurumu arasında, model uçak eğitimi verilmesi konusunda protokol imzalandı.

Kar yağmayan Hazarbaba Dağı, Off Road tutkunlarının durağı oldu

Elazığ'da bulunan Hazarbaba Dağı, yeteri kadar kar yağmayınca Off Road tutkunlarının durağı haline geldi. Araçların engebeli arazide ilerlemesi renkli görüntüler oluşturdu.

Depremin merkez üssünde dönüşüm sürüyor, 404 konutun kaba inşası bitti

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde dönüşüm sürüyor. Daha önce yapımı tamamlanan ve teslim edilen 305 konutun ardından, merkezde kentsel dönüşüm çerçevesinde başlanan 404 konutun inşasında yüzde 70 seviyesine gelindi. Ayrıca kentsel dönüşümün dışında kalan depremzede hak sahipleri için yapımına başlanan 130 dairenin ise yüzde 95 aşamasında olduğu ve kısa süre içerisinde teslim edileceği bildirildi.

Sokak sokak gezerek köpeğini arıyor, bulana ödül verecek

Elazığ'da kaybolan köpeğini sokak sokak gezerek arayan Mahmut Gecekuşu, köpeğini bulup getirene para ödülü vereceğini belirtti.

Kümese giren köpek tavuğu alıp kaçtı, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da aç kalan sokak bir köpeğin, girdiği kümesten tavuğu alıp kaçtığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Elazığ'da beklenen kar geliyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ için kar uyarısında bulundu.

Yetimeli Derneğinden ihtiyaç sahiplerine yardım

Uluslararası yardım kuruluşu Yetimeli Derneği, Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde gıda kolisi dağıttı.

Toplam 3398 haber.