Yaşam

Yaşam Haberleri

Hastanede 3 Makinaya Bağlıyken 3. Kitabını Çıkardı!..

Milyonda bir görülen hastalığı nedeniyle 3 makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veren ve tek parmağıyla yazarlığa adım atan 32 yaşındaki Nurçin Arlı, 'Şimdi Sıra Sende' isimli üçüncü kitabını okurlarıyla buluşturarak büyük bir azim örneği oldu.

Depremler ve pandemiyle sarsılan Elazığ'da 112 Acil, 379 bin çağrıya cevap verdi

Elazığ'da meydana gelen depremler ve pandemiyle birlikte 112 Acil Komuta Merkezi'ne gelen çağrı sayısı bir önceki seneye oranla yüzde 20 arttı. 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde de ailelerini bırakıp merkeze koşan sağlıkçılar, o gün 5 bin 300 çağrıya cevap verirken, 1 yılda bu rakam 379 bine yükseldi.

Elazığ'da yılın ilk bebeklerine Hamza ve Batuhan Eymen ismi verildi

Elazığ'da yeni yılın ilk bebekleri Hamza ve Batuhan Eymen dünyaya gelirken, il protokolü ziyaret ederek altın taktı.

Elazığ'da sis yüksek yapıları içine aldı, görsel şölen oluşturdu

Elazığ'da etkili olan sis yüksek yapıları içine aldı, gün batımıyla birlikte görsel şölen oluşturdu.

Elazığ'da geri dönüşümü sağlayan 'O Atık' projesi

Elazığ'da bir okulda Sıfır Atık projesi kapsamında hazırlanan O Atık projesinin ilk adımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da vatandaşlar depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi

Elazığ'da 2020 yılına 6.8'lik depremle başlayan ve 5.3'lük depremle bitiren, bunların yanı sıra Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele eden vatandaşlar, depremsiz ve salgınsız bir yıl diledi.

Elazığ'da ağaçlar kırağı tuttu, süs havuzları dondu

Sisin 2 gündür etkili olduğu Elazığ'da eksilerde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle ağaçlar kırağı tuttu, süs havuzları ise dondu.

2 bin 400 metre tünelle bağlanan Kömürhan Köprüsü açılışa hazır

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde Tek pilonlu ve orta açıklığının 380 metre olması sebebiyle Dünya literatüründe de 4. sırada yerini alan Kömürhan Köprüsü, tünellerdeki çalışmaların da tamamlanmasıyla açılışa hazır hale getirildi.

Elazığ'da devasa görünümlü 'Kulaklı Orman Baykuşu' bulundu

Elazığ'da bir bahçede devasa görüntüsü ve heybetli kanatları ile dikkat çeken nesli tükenme tehlikesi altında olan Kulaklı Orman Baykuşu bulunarak, tedavi altına alındı. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han, Bu büyüklükte olmuyorlar, ilk defa bu kadar büyük bir 'Kulaklı Baykuş' geldi dedi.

Deprem bölgesi Elazığ'da ailelere 'Psikososyal Destek'

Elazığ'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından valilik koordinesinde psikososyal destek ekipleri çalışmalara başladı.

Ay halesi oluştu, vatandaşlar telefonlarına sarıldı

Elazığ'da Ay'ın etrafını saran çemberin görüntüsü, vatandaşların ilgisini çekti. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, oluşan çemberin hale olduğu belirtti.

Komandolar, doğaya yem bıraktı

Elazığ'da Jandarma komandolar yaban hayvanları için karla kaplı doğaya yem bıraktı.

Elazığ'da yaban hayatına su desteği

Elazığ'da yaban keçilerinin yaşam alanı olan bölgede su kuyusu açıldı.

Elazığ'da kaçak avla mücadele ve yaban hayvanlarına yem desteği

Elazığ'da karla kaplı yüksek rakımlı bölgelerde yaban hayvanları için yem bırakılırken, kaçak avlanma ile ilgili yapılan çalışmada da 1 şahıs yakalandı, 2 tüfek ele geçirildi.

Elazığ'da binlerce modern deprem konutu hızla yükseliyor

Elazığ'da 19 bin 500 konutun yapılmaya başlandığını ve 2021 yılının başlarında 8 bin konutun teslim edilmesinin planlandığını aktaran Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Vatandaşlarımızın rahat ve konforlu şekilde yaşayabileceği deprem korkusunda uzak bir şekilde çevre düzenlemesiyle, oyun parkalar ve diğer donatılarıyla gayet modern güzel binalar oldu dedi.

Elazığ'da 68 kişi hastanelere başvurdu

Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde 68 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. Deprem anında panikleyen bir kadının, kendini balkonda aşağı attığı öğrenilirken, düştükten sonraki çığlıkları ise cep telefonun kameralarına yansıdı.

Elazığ'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Üniversite öğrencilerinden, 'Mama kumbarası' ile sokak hayvanlarına destek

Elazığ'da, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü bir grup başlattıkları 'Mama Kumbarası' kampanyası ile yaklaşık 100 sokak hayvanını besleyerek farkındalık oluşturuyor.

Elazığ'da kar nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapalı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 90 köy yolundan 77'si ulaşıma açıldı. Halen kapalı bulunan 13 köy yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.