KUYAP Projesi Tanıtıldı

KUYAP Projesinin tanıtım toplantısı, Elazığ TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile aralarında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın bulunduğu 5 oda tarafından finanse edilen, “Çalışanların ve İşverenlerin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi’nin” (KUYAP) tanıtım toplantısı, Elazığ TSO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Akgün Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Elazığ Meclis Başkanı A.Hamit Kaya, Elazığ TSO Yönetim Kurulu ve Meclisi üyeleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TOBB, AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri, proje illerinden yetkililer, KOBİ temsilcileri ve çalışanlar, ilgili diğer paydaşlar ile projeyi yürüten Teknik Destek Ekibi uzmanları ve basın mensupları katıldı.

Toplantı Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, eğitimin önemine değinen Başkan Şekerdağ, kısa adı KUYAP olan projenin, başta Elazığ olmak üzere, Türkiye’nin doğusunda yer alan 15 ilde firmaların çalışan ve işverenlerinin uyum yeteneğini artırmayı hedefleyen bir eğitim projesi olduğunu ifade ederek, tüm işletmelerin projeye sahip çıkması çağrısında bulundu.

Başkan Şekerdağ yaptığı konuşmada, projenin işletmelere getireceği avantajlara vurgu yaparak, bilgi ve eğitimin önemi üzerinde durdu.

Başkan Şekerdağ’ın konuşmasının ardından proje hakkında bilgiler veren  TOBB AB Daire Başkanlığından Dr. Esin Özdemir, projenin işletmeler açısında büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “İşletmelerimizin uygulamada uyum yeteneklerinin artırılması ve farkındalık oluşturmayı hedefleyen bu projeye TOBB ve Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 5 il destek vererek hayata geçirilmesine öncülük etmişlerdir. Bu vesile ile öncelikle Elazığ’a çok ciddi bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projeye destelerinden ötürü Sayın Başkan şahsında tüm Elazığ TSO Yönetimini kutluyorum. Elazığ’a ve Elazığ’a bağlı olarak bu projeden faydalanacak tüm illere hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra KUYAP Teknik Destek Ekip Lider Vekili Carlo Penco’yu projenin tanıtım sunumunu yaptı. Konuşmasında, “Uyum Yeteneği”nin tanıtımı yapan Carlo Penco, yeni koşullara uyum sağlamak için, değişimin hayatın gerçeği olduğu bilinciyle davranış biçimlerinin de yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın’da yaptığı konuşmada, Elazığ’a farklı bir bakış açısı ile bakılmasını isteyerek, “Bugün bu salonda bulunan bir çok kişiye sorsanız Elazığ’ın mevcut durumundan hoşnut olmadığını dile getirecektir. Yada, ‘bu şehirden bir şey olmaz’ diyebilecektir. Oysa bir başka bakış açısıyla gelin hep birlikte şehrimize yeniden bakalım. Bir kere Türkiye’de 12 kentin süper ligde ekibi var. Bunlardan biri Elazığ. Türkiye’nin en başarılı üniversitelerine baktığımızda Elazığ 12. Şehir konumunda. İhracatta 32. Sıradayız. 10 yıl öncesinde OSB’de 40 civarında üretim yapan işletmemiz varken bugün imalatçı KOBİ sayımız binler seviyesinde. Malatya’nın kayısı ihracatının yüzde 35’inin üretimini biz yapıyoruz. Türkiye’nin en başarılı ilk 10 Teknokentinden biri Elazığ’da bulunuyor. Ülkemizdeki örnek İŞGEM’lerden biri yine Elazığ’da yer alıyor. Kurumlarımızın proje kapasiteleri ve eğitime olan inançları artmaya başladı. Türkiye’de 15 ilde kurulacak şehir hastaneleri projesi kapsamında Elazığ’da yer alıyor. Elazığ sağlık alanında kümelenmeye doğru gidiyor. Şehrimize birde bu yönüyle bakalım. İnsanlarımıza, çevremize, dışarıya hep pozitif olalım. İlimiz tarihi birikimi, kaynakları, potansiyeli ve jeopolitik konumu ile fırsatları olan bir şehir. Bu tür projelerin insanlarımızın motivasyonlarının artırılmasına, kalkınma ve gelişmemize ve katma değer yaratmamıza katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Alacakaya Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Arslan’da yaptığı değerlendirmede, günümüzde üretimden ziyade işletmeler için asıl sorunun pazarlama olduğuna dikkat çekti. Arslan konuşmasında, “Biz bir aile şirketiyiz. Büyüklerimiz yöremize özgü bir taşı işledikleri için aslında çok Pazar sorunu yaşamadık. Ancak zaman içerisinde, üretim miktarı ve çeşidinin artması ile birlikte kendimizi bir Pazar mücadelesinin içinde bulduk. Bunu yaparken, öncelikle, kaliteye birinci derecede önem verdik. Yine aynı şekilde yurt içi ve yurtdışı olmak üzere yılda ortalama 10 ayrı fuara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Ürün kalitesi ile birlikte eleman kalitesine de önem veriyoruz. Tüm çalışanlarımızı sürekli eğitim programlarına dahil ediyoruz. Bu nedenle projenin ilimiz KOBİ’leri için büyük fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile, başta Sayın Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN